Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem HDMI připojení k notebooku nemá zvuk - no audio device installed

Prosím o jakýkoliv nápad,
můj notebook (Lenovo IdeaPad S340) po připojení k TV skrz HDMI kabel přenáší obraz, ale už ne zvuk. Po připojení k TV používá repráky notebooku - a když v "sound settings" přímo přepnu na "output device" tu svou televizi (která je viditelná a registruje její připojení skrz HDMI), automaticky se všechno ztlumí (volume jde na nulu) a nedá se zesílit (nejde zvýšit hlasitost) a po najetí na ikonku zvuku v pravém dolním rohu se zobrazuje hláška "no audio device installed".
1. Zkoušel jsem v device manageru update/reinstall ovladačů jak k "Realtek Audio", tak "AMD High Definition Audio". Beze změny, ovladače jsou aktuální.
2. Automatický "troubleshooter" nic nevyřeší - rozpozná dva problémy, a sice "no audio device installed" a "audio muted" - ale u obojího má "NOT FIXED".
2. HDMI kabel i televize s jinými přístroji při propojení fungují. Vyzkoušel jsem stolní počítač, Chromecast, tablet, set-top box, jiný notebook...a bez problémů vše funguje včetně zvuku. Proto si myslím, že je problém konkrétně právě ve Windows 10 na konkrétním laptopu.
Budu moc vděčný za jakýkoliv tip na pomoc. :(

Předmět Autor Datum
Pokial tvoja grafika nema podporu audia v hdmi tak je to prirodzene, ze nic nehra a nic s tym nespra… poslední
fleg 10.12.2020 21:38
fleg

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru