Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kdo rád sestavuje PC? Pomoc prosím.

Ahoj, všichni. Ze všeho první Vám přeju příjemný večer.

Moc bych poprosil někoho, koho baví sestavovat herní PC. Nejlépe úplně komplet (větráky apod.), ale mechanika může chybět.

Můj rozpočet je kolem 20 000, s tím, že třeba za rok (možná i dříve) budu mít bez problému peníze na další upgrade. Takže nejlépe tak, aby věci v sestavě zvládly lepší grafickou kartu apod.

Nejraději hraju nenáročné hry jako je CS:GO, Valorant, Rocket League. Na Xbox účtu mám ale třeba taky RDR2 a slyšel jsem, že to jde propojit s PC. Nejsem náročný gamer, ale rád bych si zahrál občas i nové hry. Snad mě chápete. :D Je to v dnešní době možné se sestavou do 20 000? Nejlépe, kdyby to někdo poskládal kolem silného CPU s tím, že by se grafika za ten rok koupila nová.

Moc Vám všem děkuji a přeji VÁM krásný večer!!!

Předmět Autor Datum
Pokud je to mozne, odlozte nakup cca. na jaro, nebo aspon cca. na unor. Aktualne fakt spatna dostupn… nový
lucifer 15.12.2020 21:58
lucifer
Odlozit a jeste dosetrit. 20K je dost omezeny rozpocet, kdyz se podari prisetrit dalsich 5K, hnedle… nový
RedMaX 15.12.2020 22:56
RedMaX
Týden před vánoci je blbá doba. U nás v bývalé firmě se vždy prodalo i to co za celý rok ne:-D Takže… nový
MM_tank 15.12.2020 23:02
MM_tank
Počkej na slevy po Novém roce. Pohlídej si MB, ať tam jde strčit případně lepší grafika, to obvykle… nový
Fuente 16.12.2020 05:54
Fuente
nejde o slevy, ale o totalni nedostupnost. nový
mobilni brtnik 16.12.2020 08:58
mobilni brtnik
Ono to spolu souvisí... :-) U nedostupného zboží je vyšponovaná cena... nový
host 16.12.2020 09:29
host
Taky jsem takto myslím v roce 11 nebo 12 plánoval počkat na slevy po povánočních slevách, nikam jsem… poslední
ml1 16.12.2020 15:00
ml1

Pokud je to mozne, odlozte nakup cca. na jaro, nebo aspon cca. na unor. Aktualne fakt spatna dostupnost dilu, o cenach nemluve. Slo by do 20k treba neco s Ryzen 3 3100, 16GB RAM, GTX1650 S, SSD...s deskou ktera by vyhledove umela Ryzeny 5***, atd.... ale koukam na seznam z listopadu, pulka veci proste nedostupna

Týden před vánoci je blbá doba. U nás v bývalé firmě se vždy prodalo i to co za celý rok ne:-D
Takže radši počkej.

Už máš něco doma ? Třeba monitor ?
Rozpočet je fakt na hraně, 1650 utáhne hry na fullhd jen taktak a skromně. To je grafika za 5-6, jiné nejsou, vyprodáno, covid, vánoce atd.

Taky jsem takto myslím v roce 11 nebo 12 plánoval počkat na slevy po povánočních slevách, nikam jsem nespěchal, tak jsem jen zjišťoval a plánoval. A najednou se v září možná říjnu všichni zbláznili, ceny padaly, u zelenáče tomu řikali slevové tornádo. Tak jsem to uspěchal, a tehdy jsem se bohatě vešel do 20 litrů i s krabicovou licencí na windows (4444 Kč ... tehdy jsem ještě neměl odvahu nechat tam jen linux, byl to poslední počítač s windowsem, co jsem stavěl). Tehdy jsem ovšem peníze tak neřešil, spíš mě překvapilo, jak levně se to pořídilo, 20 klacků byla sice psychologická hranice, ale klidně bych dal i víc, pokud bych věřil, že to je účelné. Akorát monitory a takové ty drobnosti (klávesnice, myš, tiskárna, skener) nebyly v ceně, protože se použily stávající. A taky v tom nebylo vodní chlazení, což byla sada za 1800 plus nějaké další drobnosti k tomu, ale to nebylo nic bez čeho by se sestava neobešla. Je neuvěřitelné, že tomu je už tolik let. Pak nějak vystoupaly ceny do výšin a tam zůstaly (třeba u pamětí co stála sada stál později jeden modul, ostatní zdražilo méně, ale ). Kolik peněz jsem do toho PC nastkal později, to spočítané nemám. Pořád je to hlavní počítač a zdá se, že ještě nějaký rok vydrží.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru