Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Napiču internet

Jsu nasranepj, tak to vezmu rychle. Žiju vesnici, v prdeli světa. Dosáhne sem jenom jedem internetový provider. Optika ? Už ne napadlo, že bych si ju šel krompáčem vykopat sám. Internet mám u již zmiňovaného providera, mám u něj "profi" nejdražší tarif 25Mbits/s.
Ve 2 hodiny ráno, jsu rád že naměřím 8 a jinak kolem 19-22 hodiny se to motá okolo 0.5 Po několika telefonátech jsem přistoupil v osobní schůzce a pořád po tvrdí, že nám posílá daných 25. Co mám dělat???? Nemělo by to být (např jak v energetice) při větším zatížení sítě - víkendy svátky prázdniny ZKURVENEJ HOMEOFIS KARANTENA VSICHNI internet navýšit. Nebo je to problém, nevím jak to funguje zdar

Předmět Autor Datum
To navýšení stojí peníze a o to by zase museli zvýšit ceny pro koncové zákazníky.
Wikan 15.12.2020 21:36
Wikan
U nas je provider Lombard. Tiez som na dedine kde neni ani signal na mobil. Vdaka mikrovlnnemu inter…
Michal299 15.12.2020 21:39
Michal299
Nebylo by lepsi nejake LTE, pokud je tam rozumny signal? Jinak - jak pisete, vesnice, prdel sveta, j…
lucifer 15.12.2020 21:46
lucifer
Jestli mas nejako ADLS telefoni linku, tak nic extra rychlejsiho necekej a na vesnici budete daleko…
HPET 15.12.2020 21:46
HPET
1/ zeptej se sousedů, jak to jede jim 2/ zavolej ISP a zeptej se na agregaci. Když posílají 25 Mbps,…
Karel04 15.12.2020 22:47
Karel04
A přes jaké ctěné se k nim "přicvakneš"? Měříš to na tom samém přístroji nebo na dalším článku, že k… poslední
zadi 16.12.2020 19:04
zadi

U nas je provider Lombard. Tiez som na dedine kde neni ani signal na mobil. Vdaka mikrovlnnemu internetu od lombsrdu (chceminternet bodka sk) sa vdaka orange a po novom aj o2 cez funkciu vo wifi v pohode aj dovolam a poslem sms.. pokial nenajdete poskytovatelov ako ke spominany lombard ci kiki internet (kiki bodka sk) tak jedine asi satelitny internet (sky dsl) ... skuste popisat pripadne dat nazov dediny ..

Nebylo by lepsi nejake LTE, pokud je tam rozumny signal? Jinak - jak pisete, vesnice, prdel sveta, jeden provider. Takze asi neni moc duvod k investicim, chce se na to divat i trochu z druhe strany - kolik v te vesnici ma dohromady pripojek, a kolik by je stalo posileni... Vim jak to chodi u nas (pracuju mimo primarni obor pro jednoho ne uplne maleho poskytovatele), a proste - kdyz na takhle odlehlem miste je problem s rychlosti, musi se hodne pocitat - kdyz das lidem pripojku za 250-300Kc, kolik muzes investovat do infrastruktury...

BTW - jaka vesnice/region?

1/ zeptej se sousedů, jak to jede jim
2/ zavolej ISP a zeptej se na agregaci. Když posílají 25 Mbps, tak pro kolik lidí. A ať to případně přijedou předvést rovnou na místo.
Že to ve špičce zpomalí je pochopitelné, to se připojí všichni. V noci by to mělo být lepší, ovšem neznáš počet notorických pařanů a stahovačů okolo.
Změř to v 5 a 7 ráno, než se připojí homeoffice.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru