Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem NAS pro firemní účely

Zdravím. Potřebuji do firmy náhradu za OneDrive. Doma mám Synology NAS DS218play na filmy jen po LAN, přemýšlím ze bych ho pořídil i do firmy.
Potřeboval bych aby byly soubory přístupné jak on-line tak offline a nové soubory aby se automaticky stahovaly/uploadovaly. Proste jak onedrive, ale u me doma. Taky aby to bylo přístupné i mimo LAN. Který byste doporučili? Nejlepe synology, v tom se už jakštakš vyznám.
Mohl bych vyzkoušet ten svůj, jak by fungoval mimo LAN, ale mám tam 10TB filmů, to nechci zpristupnovat. Kdybych ale chtěl, poradíte jak na to? Lze třeba zpřístupnit po WAN jen určitý adresář? Jak?

NAS není PC sestava.
Změna kategorie, původně: PC sestavy (host)

Předmět Autor Datum
NAS pro firemní účely Takže chceš do firmy Multimediální server na filmy nebo co to s tím ma společ… poslední
HPET 24.12.2020 22:04
HPET

NAS pro firemní účely

Takže chceš do firmy Multimediální server na filmy nebo co to s tím ma společného ?
Na místo NAS bych zvolil (Mini) PC/Server s minimálně 4x SATA a podporou RAID s OS : Debian/Ubuntu-minimal server + ownCloud.
* Staci ITX deska + větší šasi podle počtu HDDs pro konfortnější chlazení.

Zpravidla stačí nějaký Celeron s 4x Threads + 2Gb RAM. Stačil by i 5W Atom od toho byli, ale dnes tyto procesory postrádají zcela význam.
Zvolit můžeš MB s 2.5Gb/s LAN dle vlastního uvážení a požadavků, počtu klientů LAN/WAN, ale i klasický x1Gb port LAN ti musí stačit, stejně budeš omezen na bandwidth firemní sítě.
Zajímavý by mohl byt kupříkladu 'H2+' od Odroidu s 2x 2.5Gb porty LAN, ale má jen 2x SATA :
[91933-h2-png]
PS: NAS je samozřejmě také možnost, ale tak jako každé zařízení ve firmě co ma přístup zároveň k "LAN + WAN" je element potencionalniho risku nákazi a ztraty dat. Nechat si infikovat firemní data nebo je vystavovat nebezpeční, v normální firme by toto nikdo normální nedovolil.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru