Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Rychlé skenování tisíce stran dokumentů - jak na to?

Potřeboval bych rychle naskenovat tisíce stran dokumentů (asi 200 velkých krabic).

Pracuje prosím někdo v archivu, na úřadu nebo na soudě? Jaké používáte skenery a jak to funguje? Jde o jednotlivé listy, takže bych je mohl někam ládovat. Některé dokumenty jsou ale vícestránkové, tedy potřebuji vytvářet vícestránkové PDF.

Zatím skenuji stolním skenerem a programem Abbyy Fine Reader, ale samo skenování je strašně pomalé (jen oskenování 1 strany trvá skoro minutu) a program také není nejzručnější.

Potřeboval bych to nějak automatizovat.

Viděl jsem i, že někdo "skenuje" tím způsobem, že má na stojanu digitální fotoaparát, ale nezdá se mi, že by to bylo rychlé.

Pak jsem četl, že existují dokumentové skenery, ale potřebuji něco menšího, skladného, aby se to vešlo na pracovní stůl, ne velkou "skříň".

Rozpočet do 20 - 30 tisíc Kč. Děkuji moc za tipy.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Duplex Combo Scanner je spoľahlivý, rýchly. Hodí sa do bežnej kancelárie. Hlavne k archivácii dekád,…
Nuda 29.12.2020 08:09
Nuda
Knížky se neskenuji, ale fotí. Automat otáčí stránky a 2 napevno umístěné foťáky fotí stranky. U kní…
Jan Fiala 29.12.2020 08:42
Jan Fiala
Je možné, ten V xindel vsunutý medzi stránky sa pohyboval, ako pri skenovaní, zrejme foto čidlá zosn…
Nuda 29.12.2020 11:48
Nuda
Teď jsem se koukal, tak existují i skenery, které mají snímací hlavu ve tvaru V, ta kniha je jen poo… poslední
Jan Fiala 29.12.2020 12:22
Jan Fiala

Duplex Combo Scanner je spoľahlivý, rýchly. Hodí sa do bežnej kancelárie. Hlavne k archivácii dekád, mesačného a celoročného účtovníctva, daňových dokladov, výkazov z pracovných denníkov apod.

https://www.xeroxscanners.com/en/us/products/item.asp?PN=XDCS

Vzhliadol som pred desiatkami, ba storočiami video zo skenovania zväzkov "Ottův naučný slovník" cestou automatu, kde sa sken robil zo zväzkov otvorených kníh, stránky boli situované pod V skenerom pootvorením stránok cca v 90°C uhle, mašina šlapala plne automaticky. Zapožič si, možno ťa k prístroju z dielne vedca, Emmeta, Dr.Browna, z čias "triptychu" r.1985, Návrat do budúcnosti I., II., III., pustia.

Knížky se neskenuji, ale fotí. Automat otáčí stránky a 2 napevno umístěné foťáky fotí stranky. U knížek jde o to, aby se neposkodila vazba a musíš zajistit, aby stránky byly při snímání rovné. Pak nemusíš řešit deformaci textu, stíny u vazby a další problémy, které by vznikly klasickým skenováním

Je možné, ten V xindel vsunutý medzi stránky sa pohyboval, ako pri skenovaní, zrejme foto čidlá zosnímali stránky z niekoľkých uhlov kvôli ilustračným obrázkom, pričom SW obrázky zdigitalizovaním medzi textami vyladil, zarovnal na milimetre presne. Však sú to roky-rokúce. Dokonca mám niekde uloženého na hdd zdigitalizovaného "Otta" spolu s poslednými dodatkami s fotom s nádhernými čelami knižných publikácií viazané v koži, ktoré sa individuálne otvárajú po kliknutí myšou na knižné čelo.

Doma mám v svojej knižnici po nebohom fotríkovi komplet zbierku zväzkov, tiež viazané v koži; "Encyklopedie mládeže pro rodinu a dům", I-VIII spolu s knižným viazaním abecedního rejstříku všech osum dílů. V svojej pradávnej mladosti päťdesiatych a šesťdesiatych rokov minulého milénia som velice rád z tejto encyklopédie čerpal širokospektrálne znalosti a vedomosti o ktorých sa boľševikmi narýchlo nakvaseným sučkám-učkám v ZDŠ, ani komunistami vypatlaným súdruhom učákom nesnívalo pravda, okrem výstrelu z Auróry, po ktorom vznikla na holom svete čírej planiny Zeme civilizácia, pôdohospodárstvo, technológie so sovietskou maskuľtúrou bľaha a sociaľistických istôt v podobe plánovaných päťročníc boľševického, mierotvorného hospodárstva "od deseti k pěti", zatiaľ čo vykorisťovaní kapitaľisti skapíňali v biede, hľade, smäde, nezamestnanosti, chudobe, otrhaní, ubytovaní kdesi pod americkými, kapitaľistickými, západnými mostami. Zľatí naši komunisti, dnes mafia lumpenproletariátu veľkopodnikateľov z radov ŠtB spol., s.r.o., a.s.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru