Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Samsung vs Apple (iPhone)

Mezi jakým Samsungem a jakým iPhonem? Co znamená finanční otázka? Můžeme řešit něco jako iP 12 Pro a Galaxy Note 20, nebo SE 2020 proti Galaxy A71. Jiné telefony, jiná cenová hladina, jiná situace.
Fungovat bude oboje slušně, nejspíš rozhodne operační systém a osobní preference. Čím vyšší cena telefonu, tím srovnatelnější je Apple s konkurencí. S klesající cenou roste vliv "poplatku za logo" na cenovku. Modely jako 12, 12 mini, 12 Pro jsou na svoji cenu relativně porovnatelné s konkurencí. SE 2020 a Xr už jsou vzhledem k výbavě drahé.

Sám za sebe bych šel do Applu jedině pokud plánuješ mít i další Apple zařízení. MacBook, Watch, Apple TV, iPad, používat iCloud, nastavenou synchronizaci, zálohování, všechno aktualizované a funkční. To nemá chybu a hlavně nemá na trhu konkurenci. Android u tohohle naráží na problém s hromadou různých telefonů, výrobců, na nejistotu nový verzí OS, horší provázanost s Windows, Linuxem.
Pokud nemáš nic dalšího od Applu a ani neplánuješ pořizovat, šel bych do Samsungu. Apple je uzavřený, některé věci jsou na něm problematické. Aplikace běží striktně v sandboxu, až na výjimky nemůžou sdílet soubory, nemůžeš svobodně přistupovat do vnitřní paměti, pro kopírování mezi PC a mobilem potřebuješ nainstalovaný software. Ve chvíli, kdy jsem vyměnil MacBook za nové Lenovo, přestal mi dávat Apple smysl, víc mi bral uzavřeností, než mi přinášel provázaností. Pořídil jsem si zpátky Android a jsem spokojenější.

Pokud znamená finanční otázka "nemám na to zbytečně moc peněz, rozpočet hraje velkou roli", neplánuješ další zařízení a kupoval bys iPhone z těch "levnějších", tak Android.

Hádám podle dotazu, že Ti není přes 20, hraješ hry, používáš náročné aplikace, sociální sítě. Na Tvém místě bych ušetřil peníze, koupil bych telefon třeba jako Redmi Note 9T, Poco X3. Android s rozumným chipsetem, aspoň 4 GB RAM, aspoň 64GB úložištěm + karty (nebo 128 GB bez karet), cenová hladina do 6000. Bude Ti bohatě stačit, zvládne všechno, co po něm budeš chtít a za zbytek si kup něco jiného, nebo si to nech stranou, pokud zvládáš šetřit. Používej ho rok a půl až dva, pak ho vyměň. Sám jsem míval telefony z vrcholu nabídky pomalu za cenu průměrné mzdy. Teď mě telefony živí (správce IT systémů, tester aplikací), mám druhým rokem Xiaomi Mi 9 za 14. Zvládá to samé, co iPhony za dvojnásobek, bohatě mi stačí a na jaře ho po dvou letech s klidným svědomím, že dobře posloužil, vyměním za něco novějšího.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny