Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Win7: Jak zabránit automatickému spouštění AVG free?

Mám dočasně počítač s Win7, ale budu ho muset tak za půl roku vrátit, tak bych z něj nerad vyloženě odinstalovával věci pryč

Ale věčně mě prudí AVG, která opravdu nepotřebuju (spouštím jen pár lokálních programů a na web lozím jen na pár nezavirovaných stránek, ze kterých nic neinstaluju - nějaké soukromé wikiny a blogy kamarádů, žádné reklamy tam nejsou)

Přez USB tahám jen nějaké texťáky, obrázky a hudbu, vše vlastní tvorba moje, či kamarádů, 100% nezavirované.

Dá se nějak AVG zatrhnout, aby se spouštěl při startu a následkem toho i při vložení USB, uprostřed práce a vůbec kdy ho napadne? Za tu dobu, co ho tu mám ještě nenašel nic, jen furt kafrá hovadiny ... (navíc mám dojem, že i zpomaluje počítač, no určitě ho nezrychluje a nechci, aby běžel)

Zkoušel jsem hledat, ale zatím nějak nacházím jen dočasné vypnutí na pár minut (a to je na nic), nebo radu to odinstalovat úplně (a to bych spíš nerad) - musí přece nějak jít nastavit, že tenhle "anti"virus se prostě automaticky nespustí, dokud ho nespustí uživatel klikáním na ikonu!

Jenomže jsem lama a i když jsem v něm zaškrtal snad u všeho, že to nechci, v Manageru jsem u služby dal nespouštět automaticky a ve Start/Po spuštění jem ho neviděl, tak se stějně spouští.

Co mám udělat, aby se nespouštěl?

Předem dík za kostruktivní nápady

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
neexistuje duvod, proc mit v pc nainstalovane neschopne svinstvo avg. jestli po tom majitel bude to… nový
brum brum 14.01.2021 09:13
brum brum
Start-dole napiš msconfig.exe, v záložce Po spuštění vypni všechno od AVG, restart a potvrdit změny. nový
Karel04 14.01.2021 22:49
Karel04
Mám pocit, že to používá ještě nějakého démona (službu), že je jí potřeba také zatrhnout. nový
Rce 15.01.2021 00:19
Rce
To máš možná pravdu, ale nemám AVG, abych to zjistil. Ty služby jsou v msconfig taky, nutno prohleda… nový
Karel04 15.01.2021 11:50
Karel04
nevím jak domácí verze avg free, ale takto naivně se antiviry chovaly před 15-20 lety, než se poučil… poslední
lední brtník 15.01.2021 20:17
lední brtník

neexistuje duvod, proc mit v pc nainstalovane neschopne svinstvo avg.

jestli po tom majitel bude touzit, myslim ze to je rocni licence registrovana na jeho mail. nekde v nastaveni avg opsat registracni udaje. pak to svinstvo odinstalovat.

nevím jak domácí verze avg free, ale takto naivně se antiviry chovaly před 15-20 lety, než se poučily od vyspělejších virů.

nepoužívám ty věci, ale co vidím, nestačí postupně killnout pár služeb: antivir se navzájem hlídá více thready.
dále nestačí typický uživatelský účet, ale je nutno zapojit "installer", tam pomůže utilita výrobce. běžnému killnutí brání přístupová práva k službám. ten jednoduchý postup bych viděl na win xp.
antiviry až nadbytečně hlídají více cest, často pomocí služeb nejvyšší úrovně = drivery, ty v msconfig nebudou. (proto furt doporučuju ms autoruns)

pokud není dostupný uninstaller, ručně se to dá přes nouzový režim + zakázání služeb a driverů v registrech (může vyžadovat přidání přístupových práv) + běžný ovládací panel v autoruns + restart + smazání mrtvoly z disku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru