Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Redmi 6 - zakazani otravnych vychozich google a redmi bloatwaru crapwaru a jejich aktualizaci

Dobry den,

mam mobil Xiaomi Redmi 6 a mam problemy s vychozimi Google a Xiaomi aplikacemi nebo spise presneji receno Google a Xiaomi bloatwary shitwary, ktere ani vubec nepouzivam a jen mi otravuji zivot. K nicemu je nepptrebuji, jen me obtezuji a misto nich pouzivam pro vsechno mnohonasobne lepsi, vykonnejsi, mene nenazrane a mene otravne stazitelne alternativy. (Navic prechazim na Redmi 6 z tabletu Amazonu Fire 7, kde byly veskere nekvality a vlastnosti vychozich predinstalovanych vychozich bloatwaru na velice podobne urovni, tak jsem na moje oblibene alternativni stazitelne aplikace jako nahrady systemovych shitwaru i jako na doplneni potrebnych funkci ve vychozich bloatwarech neobsazenych, velice zvykly.).

Bohuzel, Xiaomi Redmi 6 v defaultni aplikaci pro nastaveni systemu ("Nastaveni" na hlavni obrazovce) nikde nenabizi zadne moznosti odebrani ani zakazani predinstalovanych aplikaci ani zakazani jejich otravnych vlezlych bobtnajicih zpomalujicich znekvalitnujicich aktualizaci, jako to mely starsi (a mnohem lepsi na tehdejsi i dnesni dobu!) mobily s Androidem.

Je nadmiru otravne a obtezujici, kdyz pokazde, kdyz zarizeni pripojim k internetu, tak se samo od sebe bez oznameni ani zeptani zacnou stahovat a instalovat otravne aktualizace obtezujiciho shitwaru od Google a Xiaomi, doprovazene nasilnymi zmenami mych nastaveni, zmenami defaultnich aplikaci, samozvanym povolenim drive zakazanych opravneni, prolezanim celeho systemu a sekanim a zpomalenim zarizeni. V neposledni rade ty shitwary v aktualizovane verzi zabiraji casto i 5x az 10x vice mista a nenabizeji zadne slutecne uzitecne funkce navic, casto naopak odebiraji dobre funkce z neaktualizovanych verzi.

Vite prosim nekdo, jak tyto vychozi predinstalovane bloatwary shitwary od Google a Xiaomi zakazat a ta i tak, aby se ani samy nemohly nijak samy povolit ani delat nic na pozadi?

Dekuji moc, zkvalitni mi to pouzivani zarizeni fakt o hodne.

Předmět Autor Datum
https://www.miuios.cz/xiaomi-redmi-6-6a-6pro-447/?sid=6258a220a6f4d0def3ddf0a54ff7a160 - verze syste… poslední
lucifer 14.01.2021 16:21
lucifer

https://www.miuios.cz/xiaomi-redmi-6-6a-6pro-447/?sid=6258a220a6f4d0def3ddf0a54ff7a160 - verze systemu z miuios.cz by mela byt bez cinskeho bloatware, mate tam navody jak to tam dostat. Taky i moznost rootnuti, ale vse co delate je jen a pouze na vasi zodpovednost - vyplati se kazdy krok 2x promyslet, nez skoncit s nefunkcni "cihlou". S root pravy muzete udelat se systemem uplne cokoliv, vcetne jeho znefunkcneni - je to na vas.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru