Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Redmi 6 instalace plnohodnotneho desktop Ubuntu (MATE, Xfce, LXDE, ...)

Dobry den,

nekde na netu jsem cetl, ze do vetsiny Android mobilu a tabletu je mozne nainstalovat plnohodnotne desktopove Linuxove distribuce jako hlavni nativni OS (bez emulace, bez virtualizace, bez virtualniho stroje, bez prekladu API, ...) proste jako hlavni nativni OS primo na hardware namisto AndroSHitu (nebo vedle AndroSHitu jako dualboot) ale radsi misto AndroSHitu, ze by to nemel byt vubec problem, protpze AndroSHit stejne pouziva Linuxove jadro plus nastavby v podobe Googlich blitek shitwaru spywaru adwaru bloatwaru, ktere obaluji kvalitni systemove jadro do stupidního obalu a dalsího bloatwaru vyrobcu.

Mel jsem tehdy najite a prectene konkretni clanky, bohuzel uz ty stejne clanky nemuzu najit a uz vubec ne pro muj model Redmi 6.

Vite nekdo, prosim, jak na to, pripadne mate nekdo, prosim, konkretni zkusenosti?

Dekuji moc, vylepsi to mui digitalni zivot o 1000%, chci aby me zarizeni bylo opravdu chytre a plnohodnotne a ne aby si na chytre jen hralo jako ostatni zarizeni s AndroSHitem a iOSem. Dekuji moc.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny