Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Potřebuji poradit s výběrem komponent na PC s vodním chlazením

Zdravím všechny,

potřeboval bych poradit s výběrem komponent do mého, jakoby vysněného projektu, který bych chtěl v nejbližší době uskutečnit. Jsem grafik, ale zároveň i stříhám a edituji videa. Ve volném čase jsem i vášnivý hráč počítačových her. V brzké době se budu stěhovat do nového bytu, kde jednu místnost věnuji jen pro účely své kanceláře a mám v plánu si i sestavit nový počítač.

Rozpočet na počítač:
- cca 150.000,- Kč

Účely, ke kterým budu počítač používat:
- Práce: Daz3D, Blender, Premiere Pro, After Effects, Houdini
- Hraní: GTA V, CyberPunk 2077, ARK: Survival Evolved, Assassins Creed: Valhalla, RDR2, Shadow of the Tomb Raider a jiné AAA tituly

Detailnější popis:
Chci si sestavit počítač, který bude zároveň na hraní her, ale zvládne i opravdu náročný rendering plus stříhání a přehrávání RAW 6K videí v reálném čase. Počítač používám nejvíce ke stříhání a editování videí a videa natáčím ve 4K. V brzké době však plánuji změnit techniku a plánuji přejít na kameru, která bude natáčet 6K či 8K a abych mohl takováto videa přehrávat v RAW kvalitě při editování, tak můj nynější počítač na to již nestačí. Kdykoliv se nevěnuji práci a jsem doma, tak rád hraji hry a potřebuju sestavu, která zvládne hraní ve 4K na ty nejvyšší detaily. Nejsem žádný expert, co se týče výběrů komponentů, ale mám nějakou svou představu o tom, jak by můj nový počítač měl vypadat. Do dnešního dne jsem používal vzduchem chlazený počítač, ale při náročnějším renderingu počítač extrémně hučí a přijde mi, že už se i začíná přehřívat. Jeden z důvodů, proč bych chtěl kompletně přejít na vodní chlazení.

Mé požadavky ohledně komponent:
- Grafická karta: RTX 3090 (s vodním chlazením) - vím, že je na trhu více verzí těchto grafických karet, ale jaksi se v tom vůbec neorientuji
- 2x 4TB SSD
- 64GB RAM (aby to mělo RGB prvky)
- Větráky (aby to mělo RGB prvky)
- Skříň: Antec Torque (Vůbec netuším, zda-li se do toho bude vše vejít a bral bych tedy názor někoho, kdo se v tom vyzná. Pokud se vše do této skříně nevejde, prosil bych i o doporučení podobné skříně, jako je tato.)

Další komponenty:
Ve zbytku komponent se vůbec nevyznám a vůbec netuším, co k čemu potřebuji, co do čeho pasuje a ani netuším, co je lepší, jestli AMD nebo Intel a proto bych s tímto výběrem potřeboval pomoci.
- Základní deska?
- Procesor?
- Vodní chlazení?
- Vodní pumpa?
- Vodní chlazení grafické karty?
- Vodní chlazení procesoru?
- Vodní nádrž?
- Radiátor?
- Pevné trubice + "fittings" (těsnění na tyto trubice)

Závěrem:
Jediné co vím je, že si chci složit tuto sestavu s použitím pevných a průhledných trubek. Chci použít i barevnou chladící kapalinu.

Budu velice rád za jakoukoliv pomoc a za jakákoliv doporučení. Výběr komponent nemusí být pouze k dispozici z českých obchodů a e-shopů. Přes internet nakupuji často i z ciziny, takže pokud něco nebude dostupné u nás v ČR, tak mi opravdu nebudou vadit odkazy na zahraniční obchody, kde dané komponenty budou k dispozici.

Předem děkuji za váš čas a budu se těšit, s čím někteří z vás přijdou. :)

PS: V příloze přikládám obrázek sestavy, která je dle mých představ a touto cestou bych se chtěl ubírat.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny