Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vývoj programu

Pretože toto všetko vieš rozdeliť na menšie komponenty. To, že je niečo samostatný komponent, neznamená, že sa to musí otvárať v novom okne. Z pohľadu toho, čo vieš dosiahnuť jedným alebo druhým spôsobom, sú obidva spôsoby ekvivalentné - určite tam nie je nič na úkor používateľského komfortu.

V čom je ale podstatný rozdiel, je vygenerovaný kód pri vizuálnom editovaní. Z vygenerovaného kódu netušíš, ako formulár vyzerá, takže vizuálny editor je nutnosť, nie pomôcka. Identifikátory vygenerovaných prvkov sú nič nehovoriace textbox1, textbox2, a tak ďalej. Udalosti sú potom neraz pomenované ako button1_Click, button2_Click, a tak ďalej - to prehľadnosti neprispieva. Ak tam máš nebodaj vnorené panely s takými názvami že panel1, panel2, panel3, tak veľa zábavy pri vizuálnom editovaní, ale tej si užiješ aj pri normálnejšie pomenovaných paneloch. Alebo ďalšia vec, už len tým, že pridáš nové tlačidlo doprostred nejakého formulára, úplne rozbiješ navigáciu pomocou Tab klávesy a musíš to znova ponastavovať, ak si vôbec všimneš, že si niečo rozbil. A na záver úplná čerešnička, stráviš kopec času upravovaním formulára a zrazu zistíš, že kolega medzitým posunul niektoré prvky o pár pixelov vedľa, takže môžeš robiť všetko znova, lebo merge z toho spravíš ťažko.

Možno sa niektoré veci z toho, čo som napísal, za posledných 15 rokov zmenili, ale veľmi silno pochybujem, pretože to nemá normálne riešenie. Rád sa ale nechám vyviesť z omylu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny