Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vývoj programu

To, že to někdo nechá pojmenované vygenerovanými jmény je stejná čuňárna, jako bys to takto psal ručně v návrhu. Ty to neuděláš a já taky ne.

Pokud ty jsi schopný z napsaného kódu vidět, jak formulář vypadá, tak já taky - potřebuješ na to hodně představivosti. Já to řešit nepotřebuju, protože se mezi popisem a vizuální formou jednoduše přepnu.
Rozdělit to na menší komponenty myslíš, že třeba oddělíš panel a prvky na něm do zvláštního souboru? To pak máš formulář, který se skládá z 20 souborů a pokud se chceš dopracovat ke změně nějakého prvku, pak musíš prolézt několik souborů. V tom nevidím velkou výhodu. Já tohle můžu udělat taky. Máme své komponenty/bloky komponent včetně funkčnosti, které jen položíš na formulář a máš zajištěnu kompletní funkčnost (vizuální stránku, zapouzdření objektem, kód, práci s DB). Tohle ale nemá smysl dělat se vším jen proto, abych neměl velký soubor s popisem formuláře, ale v případě, kdy chci mít funkční blok, který upravuji a udržuji na jednom místě.

A ano, za 15 let se toho hodně změnilo. Pokud jsi se pohyboval v MS světě, tak tam první pořádné IDE a vizuální návrh formulářů dělali lidi od Borlandu, které MS přetáhnul.

Nechme to, až se uvidíme, pak si to můžeme ukázat na nějakém příkladu v reálu a můžeme se rovnou pohádat :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny