Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Porovnanie pripojenia RadioLan a fixne LTE

Zdravim Vas, v dohladnej dobe budem potrebovat nove pripojenie na inet. ADSL, VDSL, optika na pripojenie nie su dostupne. Zostava mi iba RadioLan ale fixne LTE od roznych operatorov(O2, Swan,Slovanet). Ake mate skusenosti s
uvedenym pripojenim od RadioLanu alebo s fixnym LTE. Podla toho, co som cital v diskusiach, pri vacsom pocte pripojenych zakaznikov
na fixne LTE nemoze siet stihat( kvoli obmedzeniu radioveho pasma). Byvam v Pezinku, lokalita Muskat. Dakujem Vam za cenne rady a info.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Logika hovorí, že na bezdrátoch sa to zhoršuje s počtom užívateľov napojených na prístupový bod. Je…
Kilo.Viktor 20.01.2021 09:21
Kilo.Viktor
Mam doma na test LTE pripojenie cez mobilnu siet Swanu s test profilom cca 30/5 MBit/s. Rychlost dow… poslední
SklickoUpdate 24.02.2021 11:49
SklickoUpdate

Logika hovorí, že na bezdrátoch sa to zhoršuje s počtom užívateľov napojených na prístupový bod. Je jedno či je to LTE, alebo nejaký wifi operátor. Zhoršenie odozvy a pokles rýchlosti je pre 30 a viac užívateľov citelnejší práve na bezdrátoch ako na xDSL, alebo optike.
Kolega hovorí o garantovanej linke, tak sa pridám. My sme dávnejšie používali garantovanú bezdrátovú linku aj s dohľadom a to na vyhradenej frekfencii. Linka nikdy nepadla, rýchlosť a odozva bola vždy perfekná podľa zmuvných podmienok. Platili sme za to tuším 6500 korún mesačne.

Mam doma na test LTE pripojenie cez mobilnu siet Swanu s test profilom cca 30/5 MBit/s. Rychlost downloadu kolise od 6 do 35 MBit/s podla vytazenia mobilnej siete, upload cca okolo 4 MBit/s (tyzdenny FUP je 150 MB). Jednou z moznosti je VDSL pripojenie s profilom 30/3 Mbit/s za cca 22 Euro. Asi si vyberiem tu VDSL linku, aj ked je to predrazena cena. V tajnych snoch dufam ze sa z nej raz stane opticka pripojka s rychlostou aspon 100 MBit/s na downloade. Orange ponuka pripojenie cez fixne LTE s mesacnym FUP 150 MB.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru