Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Software se záznamem

Dobry den, chtel bych se zeptat, zda existuje software, ktery monitoruje veskere dění v pc, ktery zahrnuje monitoring komponent v kejsu, softwaru a pripadne zaznamena necekanou chybu tesne pred vypnutim pc. V praxi by to melo vypadat tak, ze se mi necekane vypne pc a spusti se ventilator na 100% sveho maxima a pocitac jakoby stale bezi, ale monitor jiz nema impuls a vypne se. Teploty jsou na vsech komponentech v normalu, tj. do 50 stupnu. Chtel jsem timto programem zjistit, co se vlastne deje s pocitacem nez se vypne. Dekuji za odpoved.

Jeste mala otazka, pravdepodobne to bude zpusobovat toto: malej mi vylil na case presnidavku, pri cisteni jsem si vsiml, ze na desce jsou polite 2 kondiky, ktere jsem ale dokonale vycistil a malinko byly zasazeny i RAMky, ale jen chlazeni. Po vycisteni pc stale po nejake dobe (cca 30 minut) spadne pri beznem provozu ve Windows nebo po 10 minutach pri hre, jak jsem uvadel vyse. I pres to jsem zvedav, zda existuje program, ktery zapise posledni akci pred spadnutim a ulozi ji. Dekuji

Předmět Autor Datum
Windows mají nativní program Záznam událostí (Event Viewer). Tam lze leccos nalézt.
Kyncl 24.01.2021 17:35
Kyncl
Neexistuje, protože netuší, že je to poslední akce ...
dsa 24.01.2021 17:35
dsa
do eventlogu se samo ukládá jen to, o čem se předem výrobce systému nebo aplikace rozhodl, že bude p…
lední brtník 24.01.2021 18:40
lední brtník
Vo väčšine náhleho zosypania OS bez výstrahy bývává prehriatie nejakého HW. Očisti vetráky, rebrá c… poslední
Nuda 24.01.2021 19:41
Nuda

do eventlogu se samo ukládá jen to, o čem se předem výrobce systému nebo aplikace rozhodl, že bude podávat taková hlášení. se obávám, že na polití desky přesnídávkou má deska málo čidel.

demontovat základní desku ven na světlo boží a prohlížet zajímavá místa. možné zasažení / konektory / brouky hojně očistit lihem a nechat den-dva sušit.

Vo väčšine náhleho zosypania OS bez výstrahy bývává prehriatie nejakého HW.

Očisti vetráky, rebrá chladičov. Konektory RAM isopropylom, čapnúť HW výhradne v rukaviciach.

Čisti výhradne stlačeným luftom a ak je zalepený binec od sladkého, potom odmočiť destilovanou vodou z lekárne, nie technicky demineralizovanou z čerpačky. Samozrejme odpojené veškeré napájania.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru