Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zkušenosti s originálními tonery a inkousty s prošlou respirací

Po špatných zkušenostech s alternativními tonery do laserových tiskáren chci nakoupit tonery originální a našel jsem nabídku originálních tonerů s prošlou expirací s cca 40-50% slevou. Jelikož aktuální cena originálních tonerů je cca 4.000 - 5.000 Kč/ks, jednalo by se o výraznou úsporu s garantovanou kvalitou tisku, ale jelikož je to pořád investice za cca 10.000 Kč na několik let, nevím jestli nemůže být nějaký problém v prošlé expiraci. Sám mám bohaté zkušenosti s prošlými inkoustovými náplněmi, které i po X letech tisknou bez nějakých problémů a u tonerů by to mělo ještě méně citlivé na nějakou prošlou expiraci, ale raději se poptám, jaké máte zkušenosti s originálními tonery a inkousty s prošlou respirací?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nic jim nebude, nicméně některé tiskárny mají ve firmware naprogramovanou kontrolu expirace a náplně…
JoPe 27.01.2021 22:16
JoPe
Už jsem se setkal, že ani to nepomůže. Patrně v tom toneru je čip, který pozvolna nějak vyprchává a…
Rce 27.01.2021 23:25
Rce
V tom případě mě napadá možnost, že by ovladač tiskárny posílal v datech každé tiskové úlohy i infor…
JoPe 28.01.2021 02:10
JoPe
To je pravda, to skutečně posílá. Aspoň v Linuxu to můžu zakázat, nevím jak u Widlí. poslední
Rce 28.01.2021 22:51
Rce

Nic jim nebude, nicméně některé tiskárny mají ve firmware naprogramovanou kontrolu expirace a náplně s prošlým datumem odmítnou. Řešením by mohlo být nastavit datum na zařízení třeba o rok zpět a neumožnit jeho automatickou aktualizaci (zablokovat tiskárně přístup k internetu).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru