Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem MiniPC, chystá se nějaké výkonnější k prodeji 2021?

Můžeš postavit mini PC který kombinuje IGP + GPU, kupříkladu 75 W GTX 1650 Low Profile (https://developer.nvidia.com/nvidia-video-codec-Sdk), která bude na encoding/decoding podstatne rychlejší jak IGP/APU. Dobrá kombinace je s CPU Intel a podporou Quick Sync Video.
Podobné MPC si stavím často pro sebe, už par let nejsem fanda klasických desktop ledniček co prohýbaji stůl.
Do těch opravdu menších volím kompaktní bednu na základě zdroje TFX, u kterého sem nikdy nepotřeboval výkonnější jak 300W Be Quiet TFX .

Nekteré bedny s TFX nemají zrovna nejlepší PSU, ale nejde o pravidlo, spoustu MPC co jsem zkoušel měli překvapivě stabilní zdroje (zpravidla s etiketou Gold & Silver) které osazuje treba "In win".
Počet SATA portů se pohybuje okolo 4 s podporu RAID + slot pro systémový NVME SSD disk.

Tiger Lake a nové IGP Intel Xe je pro intel velký skok a to hlavně pro "encoding/decoding" (přidává i neural acelerator), a měl by zvládnou AV1 až 8K30 frames/s se vzorkováním subsampling 10Bit chrome 4:2:0.
Nevím do jake míry je bude Intel osekavát, jako shadery nebo L3 dle CPU, ale Intel 11 s Intel Xe plánuji do sveho příštího MPC už jen kvůli tomu, že jde o jediný chip ktery podporuje i "Dolby Vision" tudíž bez konkurenční a s plnou podporu HDCP což umožňuje plnou podporu stream služeb jako Netflix v 4K + DV (většina ostatních APU/IPG povoluje jen 1080p + SDR), i když počítám s tim, ze optimizace Xe první 3-4 měsíce nebude extra.

NUC 11 bude předražený a osekaný, kromě toho první verze NUC V1.0 nového socketu a Gen CPU mají vždy nějaký HW nedostatek, na tvém miste bych zvolil vlastní stavbu mini PC na ITX s verzi CPU pro Desktop, jestli to myslíš s encoding/decoding vážně .
Z těch nejlevnějších bych ti doporučil "A30 V2 MINI-ITX CASE" :
(nebo Cooler Master Elite 110jestli chces kostku) :
[92215-a30-png]

PS: Jestli to jde hlavně o stream služby a multimédia, můžeš zvolit TV BOX, nebo neco na základě CPU ARM = max 15W. Sám mám dva multimediální přehrávače Zidoo & Dune (HDR10+, motor VS10 /Dolby Vision, AV1 a VP9 profil 2 pro podporu HDR Youtube) nemaji nic co bych jim vytknul.
Neexistuje prozatim IGP ktere by bylo vykonejsi nebo podporovalo neco vic jak tyto TV boxy ktere bych urcite doporucil, jestli pouzivas i nejakou lepsi Audio sestavu ci Home Cinema. Samozřejmě podporuje Widevine L1 a veškeré dnešní audio 7.1 i video formáty, jako Dolby Atmos, DTS:X/:HD, True HD etc.
Osazeny maji nejnovější chip od realteku RTD1619D* a 4Gb DDR4. Umi cist i ISO a BD s podporou Blu-ray / DVD menu, intergovany Samba server pro sdílení obsahu z HDD připojení k NFS.
[92217-dune-dolby-png]
https://www.dune-hd.com/products/dune-hd-pro-vision-4k-solo

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny