Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
kombinace ssd + hdd se vyskytuje u tzv. herních notebooků. dělají to kvůli ceně. není to moc výhodné… poslední
lední brtník 02.02.2021 17:35
lední brtník

kombinace ssd + hdd se vyskytuje u tzv. herních notebooků. dělají to kvůli ceně. není to moc výhodné, u těchto přehřívajících se krámů 2.hdd brání proudění vzduchu.
ssd disky se osazovaly nedávno, dnes se tím obvykle myslí nejlevnější atrapy nvme disků. kdyby výrobci nebyli líní a přidali na ně aspoň chladič (2 dolary / eurofufníky / 14 žen-min-pi), dali by najevo, že jim na zákaznících záleží.
cenově přijatelné je, když se člověk se svými potřebami vejde na 500gb ssd. (u ssd se doporučuje nechávat cca 1/4 místa volného)

mám všude rozdělené disky, protože systémový disk s programy zálohuju celý najednou do image, právě na ten volný oddíl. to je jednotlačítková pracovní záloha jednou za čas, nebo když předpokládám hw/sw změny.
naopak uživatelská data vůbec na systémový disk nedávám, ty mám právě na tom druhém datovém + zálohovacím oddílu.
a až se mi chce uklízet nebo si řeknu že to je dobrá záloha, pošlu ji na síťový disk (nas). teprve na druhém fyzickém disku se z ní stává skutečné záloha.

kdo má příliš malý disk, ať si zálohuje soubory na bootovací externí disk, nebo na domácí nasku.
boot box bez disku: https://www.amazon.de/IODD-External-Festplattengeh%C3%A4use-Virtuelle-Blu-ray/dp/B00TDJ4BJU/
lze nahradit flashkou + externím diskem.
nebo dokonce zálohou systému za běhu, proč ne. ale záloha živého systému má částečná rizika, rozhodně bych ji nekombinoval ještě s ukládáním velkého image na síťový disk.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru