Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Data z databáze

Důležité je mít ta data nějak strukturovaná, klidně třeba v CSV. Převod do něčeho jiného už neni takový problém (i kdyby se měl napsat jednoúčelový program, který daty z CSV naplní skutečnou databázi). Ovšem plnění databáze daty je přesně ten typ blbárny, kterou je dobré nechat méně kvalifikovaným uživatelům.
Třeba libre office base dokáže pracovat s lecčíms, dokonce mě překvapilo, že si rozumí s xls, pokud by se našel průnik množin toho, co umí LO a váš program, pak by se to dalo využít.
Začal bych teda zjišťováním, s jakými databázemi se umíte bavit přes vlastní program. Ostatně nějaký kus programu pro doplňování/vytváření databáze by taky bylo dobré přidat (a pak by byl problém vytváření databáze vyřešený). Ono je potom pohodička dělat si evidenci ve svém programu, který je pro daný účel přizpůsobený (třeba má nějaké zkratky pro často vkládaná slova), oproti K602 nebo excelu, které jsou univerzální.
Píšu to jako člověk, který databázím nerozumí (SQL a podobné zkratky považuju za cizí slova) a databázovým enginům se vyhybá, nemám příliš rád něco, do čeho nevidim.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny