Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC herní sestava

Dobrý den, rád bych si u sestavil herní PC. Vzhledem k situaci na trhu s grafickými kartami prozatím bez dedikované grafické karty, ale chci aby bylo PC připraveno časem na např. na Gainward GeForce GTX 1660 Super Ghost 6GB.

Sestava:
Procesor: AMD Ryzen 5 3600
Chladič: Arctic Freezer 34
Paměť: Patriot VIPER 4 16GB (2x8GB) DDR4 3600 CL18, Blackout Series
MB: ASUS TUF B450M-PRO GAMING - AMD B450
Pevný disk: Kingston A2000, M.2 - 500GB
Zdroj: MICRONICS PERFORMANCE II PV - 600W
Skříň: SilentiumPC Signum SG1 TG

Mám k tomu dotazy:
1) Je sestava bez problémů kompatibilní?
1) Bude možné na sestavě s integrovanou grafickou kartou v desce hrát starší hry (Zaklínač 3, Kingdom Come, Hearts of Iron 4, Mafia Remastered...)
2) Je nutný přídavný chladič Arctic Freezer 34 nebo by stačilo ho dokoupit až s grafickou kartou?

Pokud jsou některé komponenty vybrány nevhodně, prosím o alternativy.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Taky jsem měl v plánu kupovat nový komplet PC, nevím jak Witcher 3 pojede na tomhle s integrovanou g… nový
User 09.02.2021 09:59
User
Díky za odpověď. No situace s GPU je naprd, kdyby se dalo čekat že za 1-2 měsíce se to zlepší, tak b… poslední
Matlák 09.02.2021 11:46
Matlák

Taky jsem měl v plánu kupovat nový komplet PC, nevím jak Witcher 3 pojede na tomhle s integrovanou grafikou, podle mě ani moc nehratelné. Vím že to nechceš asi slyšet a PC chceš co nejdříve, já bych si taky co nejdříve chtěl zajít na pivo někde, ale všechno zavřené, tak jako s dostupností GPU. Být tebou tak ještě opravdu počkám, co jsem slyšel tak mají vyjít nové Chipy Intel a třeba to pohne s cenou. Kdyz uz chceš ušetřit, podíval bych se možná na lehce starší CPU ale ta cena 10400 je asi nejlepší co se týče cena/výkon, RTX3070 ma fakt začínat na 499USD takže zkusil bych ještě pár korun našetřit a investovat do toho. Pokud na to spěchaš, asi původní sestavu s 1660 budeš mít nejidealnejsi. Někde jsem viděl na bazaru 1080ti za 10k :-P to může být taky cesta.

Díky za odpověď. No situace s GPU je naprd, kdyby se dalo čekat že za 1-2 měsíce se to zlepší, tak by se ještě možná dalo čekat. Co jsem četl, tak se spíš obávám, že se to spíš bude horšit, vzhledem k ceně bitcoinu atd.
Já ten PC potřebuji nejen na hraní, ale i na práci (běžnou administrativní), tu teď zastanu na 7let starém notebooku Lenovo IdeaPad G510, který ale těžce přesluhuje.
Nečekám, že budu někdy chtít hrát AAA nové hry. Nejvíc hraju strategie od Paradoxu a ty by měla zvládat i integrovaná grafika. Na toho Witchera, a dlaší si počkám, už jsem čekal stejně 5 let, až budou mít GPU rozumnou cenu, 10k je pro mě za kartu už asi moc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru