Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno CHrome - využití 100% cpu

Ahoj, řeším tady problém na notebooku HP 250 4G s procesorem Celeron N3050, 4 gb ram

Jakýkoliv prohlížeč začne využívá 100% cpu. zkoušel jsem chrome, edge, operu, vše je stejné... jde mi hlavně o to, aby se na tom notebooku nesekaly streamy z tipsportu.

DO nb jsem dal nové ssd a udělal čistou instalaci win 10

je možné, že to CPU je prostě na prohlížení internetu nedostačující ? Nebo nějaké typy na méně žravý funkční prohlížeč ?

Díky

Předmět Autor Datum
To CPU je na dnešní dobu zcela nedostačující.
Wikan 08.02.2021 18:50
Wikan
nedostatečná paměť, k tomu extrémně slabý, snad jen dvoujádrový atom (to fak není procesor) = jediné…
lední brtník 08.02.2021 19:25
lední brtník
TO není můj stroj.. na tom bych nepracoval .. to dělám pro známého, tenkrát když to kupoval, tak cht…
oxbow 08.02.2021 19:44
oxbow
Zkusit to můžeš, ale pochybuju, že si pomůžeš.
Wikan 08.02.2021 19:51
Wikan
mezi w7 a w10 není moc velký rozdíl v náročnosti. to má výkon leda na windows xp, jenže pod nimi neb…
lední brtník 08.02.2021 20:30
lední brtník
V podstate je predmetný HW určený pre prehliadače netu (browsery) čisté delo, raketa aj s 5400 ot.mi…
Nuda 08.02.2021 20:58
Nuda
asi sis nevšim, že v tom jeho krámu chybí procesor. zkus ho tady někde najít: https://www.cpubenchma…
lední brtník 08.02.2021 21:51
lední brtník
a nejen procesor, když sem to měl rozebraný, tak tam chyběl i chladič (byl tam jen nějaký plíšek bez…
oxbow 11.02.2021 18:08
oxbow
Tak možná to byl právě ten základní problém, že procesor se kvůli nedostatečnému chlazení zpomaloval… poslední
jege 11.02.2021 19:54
jege

mezi w7 a w10 není moc velký rozdíl v náročnosti. to má výkon leda na windows xp, jenže pod nimi neběží už žádný nový prohlížeč.

zkusit ještě hledat "lite" verze windows na netu - zazálohovat si hesla, nastavení, data, celou instalaci zformátovat a začít znova.

jedna technická: když byl limit 8t., za ty prachy byl k dispozici 4x lepší repasovaný ntb (výkon cpu, rozšiřitelná paměť, průchodnost chipsetu). známý má bohužel to co chtěl - totální shit.

V podstate je predmetný HW určený pre prehliadače netu (browsery) čisté delo, raketa aj s 5400 ot.min. hdd pravda, okrem debilného chromajzla. Chromajzla nebrať, je to špiceľ podobne, ako Edge. (Kto dokáže vo Firewall odchytiť pakety in/out, zježia sa mu chlpy).

S výmenou ložiska za SSD nevidím nejaký zázrak v prípade, ak je jadro samotného browsera načítané už v RAM. Browser, okno prehliadača na pomalom ložisku musí naskočiť rovnako rýchlo, ako pri výmene za SSD. (Určené pre mierne pokročilých).

Firefox od Mozilla "v čerstvej verzii" 85.xx ti bude šliapať ako víno, ako malina aj s osadenými doplnkami, blokátormi.

Integrovaný Edge v desine nerobí žiadne problémy hoci využíva detto kernel, ako chromajzl.

Pozn.:
S nainštalovaným OS W10 sa dajú robiť priam zázraky, vyladenia na kolene zopár nástrojmi od tretích výrobcov. W10 má dokonalú správu pamäti oproti zdochline W7.

a nejen procesor, když sem to měl rozebraný, tak tam chyběl i chladič (byl tam jen nějaký plíšek bez ventilátoru) :-D ..... každopádně jsem tam narval win 7 .. systém je o něco svižnější .. né o moc .. ale po chvíli koukání na tipsport, to vypadalo, že se to tolik neseká .. ale cpu jel stejně na 100 ... každopádně jsem doporučil koupit nové železo .. díky za odpovědi :-)

Tak možná to byl právě ten základní problém, že procesor se kvůli nedostatečnému chlazení zpomaloval, aby se tolik nezahříval.

Sám jsem takový případ zažil, kdy známá měla neustále problémy s pomalým PC, který jej následně 2x za těžké peníze "čistila a optimalizovala" specializovaná IT firma, ale moc se to nezlepšilo a doporučila jí koupit nový PC. Tak jsem si od ní dané PC na pár dní zapůjčil, že stejně nemá co ztratit, pár hodin až dní jej testoval, čistil a optimalizoval, ale lepší to nebylo, tak jsem jej rozebral na komponenty a při sundávání chladiče zjistil, že jedna pacička plastového držáku chladiče je zlomená, a tudíž chladič moc nedrží a procesor při zátěží "throttlovat". Stačilo v Růžovce koupit za pár desetikorun potřebný držák chladiče a z PC byla najednou raketa. A také tam byl nějaký Celeron.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru