Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Robit LAN rozvod do noveho domu?

Kabel pre LAN teda bude FTP 5e.

FTP je na zvazenie, ja osobne som od FTP ped mnohymi rokmi upustil, aj ked FTP vs UTP by tu asi bola dlha debata. Keby som ti to robil ja dam ti UTP;o).

@fleg, pises, ze ludia si nedavaju do technickej miestnosti rack. Ako to teda ukoncujes? Switch na stene? A co nevyuzite kable zo zasuviek, nechavas ich stocene na nejakom drziaku? Alebo ten kablovy gulas skryjes do nejakej krabice ci listy?

Ako sa da. vacsinou som k takemuto zakonceniu zavolany az po funuse, bezne sa stava, ze tam nie je elektrika pre switch a podobne faux paux. V bungalovoch sa takto kable stahuju na povalu, kde su volne pohodene (vratane switcha a vselijakych predlzovaciek).

*Kamery*
Aky kabel ku kameram? Budu tam 4 vonkajsie kamery, na zaciatok analogove. Kabel by som dal presne rovnaky ako na LAN, 1 ks na kazdu kameru. Ak nie, tak ma opravte.

UrciteUTP(FTP), pretoze analog dokaze bezat po tom normalne a ked prides na to, ze analog je slepa vetva mozes prejst na digital bezproblemov.

*Alarm*
Aky mate nazor na bezdrotove alarmy/senzory? Mne sa viac pozdava robit to kablami aj kvoli spolahlivosti, aj bezdrotove senzory su zrejme o dost drahsie. Ale zas sa nebranim ani pokroku ak je na to presvedcivy dovod.

Ak mozme davame kable, ak si klient zela tak bezdrat. Ale kabel je kabel, nezarusi, neprerusi, netreba tam baterie menit a pod.

Aky kabel pouzivate na alarmy? Bude tam 6-7 pohybovych cidiel a cca 8 magnetov na okna a dvere, nejake senzory na dym, klavesnica. Tam by sa hodil mozno nejaky lacnejsi kabel a mozno aj tensi, ohybnejsi, s ktorym sa lepsie pracuje. Drot alebo lanko? Treba tieneny? Cista med alebo aj CCA kabel sa hodi? Aky prierez?

Zalezi ci sa zapajaju kable do serie (potom viaczilovy v zavilosti od toho kolko jednotiek je treba natahat do serie, pripadne obycajny UTP. Tienenie je zbytocnost.

*videovratnik, ovladanie brany*
Toto zatial nemaju premyslene. Ale namatkovo by sa mi hodilo vediet, ake kable by sa mohli pripravit do rezervy, ak by sa to v buducnosti realizovalo.

Opat urcite UTP/FTP aj ked vratnikom stacia vacsinou 4-6 zil, cize v principe je to jedno...ale my vzdy tahame UTP kabel.

Ja sam podla pravidla obuvnik chodi bosy som mal doma hura system.
Uz som sa dokopal k prerabke.
Pre inspiraciu.
https://pc.poradna.net/articles/2991249-upgradujeme-domacu-siet

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny