Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jedna otázka k článku "Pracujeme s neprivilegovaným účtem II"

zkontroluj kde ti ty fotky leží, jestli jde o normální adresář d:\fotky, anebo default umístění související přímo s profilem uživatele, např. C:\Documents and Settings\xyz\Dokumenty\Obrázky - to by byla jasná chyba.
v microsoftí terminologii se zviditelňovaným dokumentům v profilech uživatelů říká tuším "veřejné" nebo "sdílené" - to je jedna z blbostí které nepoužívám a ihned mažu.

práva k adresářům* se sice dědí, nicméně pokud přesunu původní ...\Dokumenty\Obrázky někam jinam, původní práva jsou přesunuta s adresářem, dokud to ve vlastnostech (zabezpečení a sdílení) nenastavím jinak.
ale pokud ten adresář na nové místo kopíruju, tehdy se projeví dědičnost a přístupová práva se nastaví podle nového cílového místa.
anebo nové cílové místo vytvořil účet administrator, a ty jako jiný uživatel redy71 k němu zdědíš jen obecná práva (třeba jen číst).
*) frikulínsky: ke složkám

u win-profi práva ve vlastnostech lehce ověříš (nenastavují se k jednotlivým fotkám, ale k jejich adresářům nebo k adresářovému stromu), u zkriplené verze home běžně nejdou práva vidět. u nich je možné tyto vlastnosti vyvolat a změnit třeba v nouzovém režimu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny