Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem herní PC do 33k

Dobrý den,
mám v plánu si koupit nový PC, primárně na hry, rozpočet max. do 33k, může být i levnější (PC nad rozpočet by se musel opravdu vyplatit, ale chci si nechat peníze ještě na nový monitor). Při sestavování vlastního PC je problémem grafická karta, které nejsou a nevím kdy budou, v jakém množství nebo ceně. Popřípadě jestli se nedá někde objednat dopředu a přišla by za několik měsíců, ale momentálně byla by asi dost předražená + to samé platí pro bazarové kusy. Zatím to ani nevypadá na to, že by měla těžba kryptoměn v blízké době ustoupit.
Druhá možnost je vzít hotovou sestavu od Lynx, Hal3000, popř. Alza, CZC. Od Lynxu jsem viděl sestavu za 27k s RTX2060 a pak za 32k s 3060Ti. Ty ceny nevypadají špatně, ale napadá mě jestli třeba nešetřili na zdroji nebo jiných součástkách. Nejsem expert a tak bych byl rád, kdyby poradil někdo, kdo už má o těchto hotových sestavách nějaké zkušenosti nebo se vyzná v PC obecně. Vím že tyto sestavy vyjdou dráž než sestavovaný PC, jedná se mi hlavně o kvalitu komponent - aby to nebyli nějaké laciné šunky s častou reklamací.
Poslední možnost by byla ta, že bych si do poskládaného PC dal mojí starou GTX 750, ale zde si nejsem jistý, jestli by s novým systémem spolupracovala nebo jestli by měla alespoň nějaký vliv/ popřípadě vydržet na integrované GK. Jinak bych chtěl 1TB SSD a 16GB RAM, procesorem si nejsem jistý, jestli Intel nebo AMD v této cenové kategorii PC (viděl jsem hlavně 10400F a Ryzen 3600).
Předem díky za odpovědi. :-)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny