Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kam zmizely levné procesory?

Ahoj,
Tatíkovi klekl PC, měl nějaké historické Core2Duo, chtěl jsem mu tam dát nějakou levnou úspornou sestavičku s APU Athlon 200GE 35W nebo nějakým podobným procesorem s grafikou za litr (tatík na to občasné surfování po zpravodajských webech byl spokojen i s tím C2D) ale koukám do eshopů jak puk... nejlevnější AMD jsou Ryzen 5 za tři tisíce a mezi intely je nejlevnější cosi za 1700 Kč a 60W TDP... wtf? To je projev Covidu tohle, že všichni koupili nové počítače, aby mohli pracovat/studovat z domu a v obchodech zbyly jen silnější procesory, které ale zase hráči nekupujou, protože jim mineři skoupili všechny grafiky?
Nebo co se děje... levné procesory už se nevyrábí?
Změna kategorie, původně: Hardware (Kurt)

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ale jinak ano, je celkem bezny jev, ze v elektronice neklesaji ceny, ale roste vykon. Proste stary t…
gilhad 09.03.2021 15:26
gilhad
Mám doma obě děcka, máme celkem 3 počítače. Asi mají děcka štěstí, že mají fotra PC magora, takže ka…
Prasak 09.03.2021 16:20
Prasak
Já už mám doma jenom manželku a dvě kočky. Moja má v síti tři místa (notes, telefén, tablet), já dvě… poslední
mif 09.03.2021 16:28
mif

Ale jinak ano, je celkem bezny jev, ze v elektronice neklesaji ceny, ale roste vykon. Proste stary typ, ktery by ti postacil, nekoupis levneji, protoze se neprodava vubec, prodava se jen novejsi a (vetsinou, ne vzdy) vykonnejsi typ.
Takze "slabe a levne" pocitace, mobily, ... stoji furt asi tak stejne, jen maji vyssi vykon.

Tedka ovsem kvuli covidu a prekotne elektronizaci, HO atd je nedostatek pocitacu a soucasti obecne, protoze to ted "musi mit kazdy" a nestaci jedna bedna na celou domacnost.

Mám doma obě děcka, máme celkem 3 počítače. Asi mají děcka štěstí, že mají fotra PC magora, takže každej z nich svůj flek u stolu, takže nemusí, jak někteří, sedět u noťasu v kuchyni. Akorát teď mladší synek dělá distanční výuku na mým počítači, protože mít výuku oba najednou vedle sebe není moc vhodný.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...