Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zapojení druhé grafiky do SLI

Ahoj jsem tu nováček a potřeboval bych poradit, koupil jsem synovi který na počítači začíná starší herní sestavu základní deska je Asus P8Z77-V LX2, procesor Intel core i5 - 3570K a v PCI 3.0 je grafika Asus GTX660-DC2T 2GD5 a teď moje otázka koukal jsem že tyto grafiky jsou za hubičku když koupím stejnou mohu ji zapojit jako druhou do PCI 2.0 a spojit je tím můstkem SLI ? A musí to být stejná grafika nebo stačí nvidia s podporou SLI ? Předem moc děkuji pokud mi někdo pomůžete:)

Změna hloupého předmětu, původně: Prosba o radu:) (host)

Předmět Autor Datum
Musí jít o identický GPU chip jako GK106 Kepler u GTX 660. Nejlépe stejný model se stejnou VRAM jako…
HPET 13.03.2021 11:54
HPET
Je to spíš na problémy. Neefektivní a nechová se to jako grafika se 4gb ale jako dvě 2g a to je dnes… poslední
MM_tank 13.03.2021 16:03
MM_tank

Musí jít o identický GPU chip jako GK106 Kepler u GTX 660. Nejlépe stejný model se stejnou VRAM jako Hynix, Micron, atd.
SLI musí podporovat i zakladni deska na které byly dříve certtifikace s etikety Crossfire nebo SLI Nvidia certified. Tvá základní deska je kupříkladu 'certified Crossfire'.

Misto mezi PCIe je dostatečně velké, tak by jsi vyloženě neměl mít problém s teplotama, ale spotřeba v zátěži bude skoro o 40% výšší což tvuj dosavadní zdroj nemusí zvládnout.
Jestli "za hubičku" je něco co je skoro zadarmo proč ne, ale jinak skládat dnes SLI z 2 x 2GB GTX 660 nema moc velký význam a nějaké výhody jsou diskutabilní .

Je to spíš na problémy. Neefektivní a nechová se to jako grafika se 4gb ale jako dvě 2g a to je dnes malo. nVidia ukončila sli podporu v ovladačích, možná budeš muset zkoušet starší.

Jestli si chceš jen pohrát a experimentovat s grafikou tak do toho jdi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru