Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dynamická IP adresa a nepoužiteľné e-mailové programy

Ahoj,
mám internetové pripojenie od T-Comu (ADSL) s dynamicky prideľovanou IP adresou. Pri odosielaní e-mailov nemôžem používať žiaden e-mailový program, pretože sa správy odosielajú cez protokol SMTP a pri prenose e-mailu sa do jeho hlavičky zapíše IP adresa môjho počítača. Keďže sa však táto adresa mení, tak sa pravidelne stáva, že dostanem adresu, ktorá je na blacklistoch (kvôli rozosielaniu spamu). ]:( V takom prípade sa môj e-mail adresátovi samozrejme nedoručí alebo (v lepšom prípade) skončí v zložke Spam.

Dá sa tento problém nejako riešiť? Kedysi mi radili, že sa to vyrieši objednaním pevnej IP adresy. Ako som však už viackrát čítal, tak rovnaký problém majú aj ľudia, ktorí túto pevnú IP adresu majú objednanú. Ako teda z toho von? Existuje nejaké riešenie, ktoré je vhodné aj pre bežných užívateľov, ktorí nemajú až také podrobné znalosti z tejto oblasti?
P. S.: Už ma nebaví mať Thunderbird len na prijímanie pošty a pre každú odpoveď sa prihlasovať cez webové rozhranie. ;-)

Operačný systém: Windows Vista Home Premium 32-bit

Předmět Autor Datum
Co zkusit použít jiný SMTP server? Dříve fungoval např. od Tiscali nebo Seznamu.
host 24.09.2008 20:19
host
Skúšal som tri SMTP servery - z T-Comu, z mojej webstránky (provider exohosting) a aj G-Mail. Dostal…
Vaclavek 24.09.2008 20:24
Vaclavek
ale čím tu poštu odesíláš? Ty máš doma SMTP server (nebo nepoužíváš nějakou SMTP proxy)? Pokud ne, t…
touchwood 24.09.2008 20:26
touchwood
No pozor, když někomu tvoje zpráva spadne do spamu, tak to ještě neznamená, že jsi na blacklistu. Pr…
host 24.09.2008 20:27
host
Touchwood: nie SMTP server doma nemám a ani nepoužívam SMTP proxy. Je to SMTP server poskytovateľa p… poslední
Vaclavek 24.09.2008 20:34
Vaclavek

Skúšal som tri SMTP servery - z T-Comu, z mojej webstránky (provider exohosting) a aj G-Mail. Dostalo ma, keď sa tento problém stal aj s G-Mailom. Odoslal som normálnu správu na český post.cz a príjemcovi spadla do spamu...
Môj osobný pocit je ten, že nie je problém v SMTP serveri, ale v tom, že v hlavičke e-mailu je moja IP adresa. Keď som pri jednej správe analyzoval, za čo som dostal vysoké tzv. spam-skóre, tak najviac bodov mi pridali za moju vlastnú ip-adresu (nie adresu SMTP servera). Keby nebolo toho, tak moja správa normálne prejde cez všetky filtre.

No pozor, když někomu tvoje zpráva spadne do spamu, tak to ještě neznamená, že jsi na blacklistu. Prostě jen antispamový filtr vyhodnotil tvoji zprávu jako spam - třeba kvůli nějakým nevhodným slovům a podobně (nepsali jste si o viagře?). :))
Dotyčný příjemce si může nastavit pro tvou adresu výjímku, abys nebyl považovám za spammera, ne?

Touchwood: nie SMTP server doma nemám a ani nepoužívam SMTP proxy. Je to SMTP server poskytovateľa pripojenia alebo e-mailovej schránky.

Host: toto som si aj ja myslel, dokedy som si od toho dotyčného nevyžiadal, aby mi tú správu čo mu spadla do spamu poslal späť. Potom som si prečítal postup vyhodnocovania toho spam-skóre. Za všetko bolo spam-skóre nízke (aj za obsah e-mailu), ale za IP adresu klienta (moju vlastnú, nie SMTP servera) som "zlízal" spam-skóre 6,9 (z maxima 7,3)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru