Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook nejde probudit z režimu spánku

Dobrý den, dcera používá na online výuku notebook s dotykovým displejem Umax VisionBook 13Wg Flex. Poslední dny nikdy nejde probudit z režimu spánku. Vždy reagoval na přejetí prstem po monitoru nebo stisk vypínacího tlačítka, teď se musí jedině násilně vypnout. Nepomohlo ani obnovení do továrního nastavení. Nastavili jsme tak, aby neusínal například zaklopením víka, ale v pořádku to asi není. Neexistuje nějaký jiný fígl na probuzení? Díky.

Předmět Autor Datum
https://www.troublefixers.org/windows/fix-windows-10-wont-wake-up-from-sleep-or-turn-on-issue/166/…
Nuda 30.03.2021 20:26
Nuda
když ten krám neumí normálně fungovat, je nějaký důvod aby se uspával? zákaz hibernace: powercfg -…
lední brtník 30.03.2021 20:44
lední brtník
Díky, vyzkouším, samozřejmě to není kdovíjaký stroj, je kupovaný kvůli online škole pro 6leté dítě.…
lb 30.03.2021 21:35
lb
Vidím, že je to již starý post, takže pravděpodobně již máte problém vyřešen nebo máte nový NTB, ale… poslední
Phersheus 21.07.2023 11:46
Phersheus

Díky, vyzkouším, samozřejmě to není kdovíjaký stroj, je kupovaný kvůli online škole pro 6leté dítě. Právě proto je ale třeba, aby se neodstavil pokaždé, když s ním provede něco neočekávaného :-)

Vidím, že je to již starý post, takže pravděpodobně již máte problém vyřešen nebo máte nový NTB, ale snad to ještě někomu pomůže. My jsme řešili identický problém, po X hodinách zkoušení různých tipů z internetu, nastavení, resetu hibersys filů a podobně byl minimálně u nás pes zakopaný v ovladači grafické karty. Windows update si na pozadí nainstaloval nový ovladač a v té době začali problémy s probouzením NTB ze spánku. Každopádně se musí instalovat ovladač přímo ze stránky intelu (žádné "hledat nový driver" přes device manager ho nenalezne). Doporučuji nainstalovat "Intel® Driver & Support Assistant" přímo z webstránky intelu ( https://www.intel.com/content/www/us/en/support/detect.html ), po restartu počítače vás tato utilitka zavede přímo na webstránku, kde si stáhnete nejnovější driver. Po aktualizaci se již NTB znova ze spánku umí probudit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru