Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Thinkpad zapnutý ventilátor po uspání

Zdravím, chtěl jsem si ke škole a k práci pořídit nějaký "lepší" notebook a tak jsem si ke konci vybral a pořídil thinkpad T14 gen1 (ryzen 4750U, 16GB, 1TB, bez OS - abych ušetřil, což se později asi ukázalo jako chyba).

Mám ho asi 5 měsíců a za tu dobu jsou s ním samé problémy. Mimo jiné třeba poměrně dost (pro mě) "necitlivé" tlačítka nad trackpointem, kdy když scrolluju pomocí trackpointu a prostředního tlačítka, musím se speciálně soustředit, abych na tlačítko spíše více tlačil, protože když tlak trochu poleví, přestane snímat.
Hlavní problém, který mě provází celou dobu a ze kterého jsem už opravdu zoufalý je to, že někdy (nevypozoroval jsem žádnou spojitost) po uspání/zavření víka se po chvilce začne dost hlasitě a nepravidelně točit(můžu nahrát zvukovou/video nahrávku) ventilátor (při používání ntbku se zapne jen zřídka). Po otevření víka/probuzení se ventilátor zase uklidní.

Notebook jsem kvůli těmto věcem posílal na záruční opravu do lenovo servisu.
Poprvé vyměnili základni desku a klávesnici, provedli aktualizaci MT/SN/BIOSu, čistou instalaci OS, aktualizaci windows a driverů, testy RAM, CPU, SSD - bez chyby. Žádné závady, které jsem jim popisoval nevypozorovali.
Podruhé ntbk vrátili v původním stavu, s tím, že se jim popsané závady nepodařily nasimulovat. (nechápu jak je to možné, děje se to fakt často)

Zkoušel jsem psát i prodejci, že s ntbkem mám tyto problémy a jestli by nebylo možné ntbk vrátit. Nabídli mi, že za poplatek 25% z ceny ho můžu vrátit - to je pro mě ale hodně peněz.

Prosím, nenapadá vás něco, jak by se dal problém s ventilátorem vyřešit?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak jsem na to asi přišel (už se to nějakou dobu neprojevilo) - v BIOSu v tabu POWER se dá nastavit… poslední
dreks 05.04.2021 09:46
dreks

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru