Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem použití powerbanky jako UPS pro IP kameru

Dobrý den!
Potřeboval bych poradit, jestli je vůbec možné k tomu použit powerbanku.
Mám 5 IP kamer a potřeboval bych je nějak zálohovat pro případ výpadku napětí 220V. Mám sice UPS, ale to bych musel těch 5V táhnout od kamery ke kameře a ony jsou daleko od sebe , proto bych rád použil záložní zdroj (powerbanku) ke každé IP kameře samostatně. Měl jsem půjčenou od kolegy powerbanku a ta se k tomu nehodí. Nevím, jestli to byla její závada, nebo byla to její vlastnost. Jde o to, že pokud jsem tu powerbanku připojil ke kameře, tak to fungovalo OK, ale pouze pokud nebylo k powerbance připojených 220V. Jakmile jsem připojil 220V a powerbanka se začala dobíjet, na výstupu se napětí ztratí. Dále to popíšu v bodech, jestli by jste mi poradili, nebo vyjádřili svůj názor.
1. potřebuji, aby IP kamery byly stále připojené k powerbance a ty byly neustále dobíjené 220V. Jakmile by se ztratilo napětí 220V, tak by určitou dobu byly schopny jet z té baterie powerbanky. Nesmí totiž dojít ani ke krátkodobému výpadku při přepínání (výpadku napětí), protože kamery by se mi restartovaly, což by mi pak scházel záznam.
2. může být z principu powerbanka neustále připojena k napětí 220V - neníčí to ten Lion akumulátor přebíjením?
3. jsou ty akumulátory v powerbance chráněné proti podvybití? Jde o to, že kdyby vypli proud na delší dobu aby se nezničil akumulátor vysokým podvybitím. To ať raději odpojí IP kameru.

Níže vám posílám 2 powerbanky, které dávají dostatečný proud, kapacita akumulátory by mi taky stačila a je velice dobrá cena. Každopádně, pokud by nějaké dražší, byly v něčem lepší, klidně koupím dražší. Jde mi o to, aby to trvalé připojení k 220V neničilo akumulátor a rovněž aby akumulátor byl bezpečně chráněn před podvybitím.
https://www.exasoft.cz/…tml
https://www.exasoft.cz/…tml

děkuji moc za fundovanou radu a názor

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny