Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Defender - aktualizácie definicii

Ako ti to vysvetliť....
Pokiaľ je AV program aktualizovaný, je aktualizovaná databáza - teoreticky sa "prienik" zastaví ihneď na začiatku.
AV program totiž pred stiahnutím do PC overuje, či sa v danom súbore nenachádza sekvencia kódov, inštrukcií, ktoré má vo svojej databáze - pokiaľ áno - preruší spojenie so zdrojom a tebe oznámi, že bola detegovaná hrozba. Teda pokiaľ toto urobí - tak sa k tebe nič nedostane. Ale už tu bolo spomínané - žiadny AV program 100% neochráni, pretože DENNE lieta po nete niekoľko desiatok tisíc škodlivých kódov, inštrukcií v rôznych súboroch, pričom mnohé sú úplne nové a ešte neboli podchytené a pridané do databáz AV programov. Vtedy je potrebné používať to sivé v dutine mozgovej - a tie stránky sú často prešpikovaní nielen novými, ale aj starými hrozbami, takže AV zareve skoro vždy (ako reakcia na tie staré hrozby) a mozog by mal naznačiť: STOP! Nelez tam!

Chybou mnohých AV programov je, že niektoré majú aktualizácie 1x týždenne, 1x mesačne. No sú aj také, ktoré aktualizujú svoje databázy i niekoľkokrát denne - a nie sú to veľké objemy, im stačí len databázu v PC doplniť o novú vzorku.
Ale to záleží aj od kvality tvorcov AV programov, doplňania databázy.
Tu https://www.virustotal.com/gui/home/upload sa pracuje online v jednom kuse. Ak máš podozrenie - uploadneš podozrivý súbor a oni to preskúmajú.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny