Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zdielanie pripojenia s internou IP adresou

Neviem ci sa dobre vyjadrim, situacia : prenajaty byt, 3 PC, tlaciaren, 1 ntb, telefony. Internet od Tcomu, optika, nasledne nejaky sercom Speedport plus, interne adresy rozdava 192,168,1,xx. Ide o to, nastavit to tak, aby mal kazdy svoju siet, tak ako ma kazdy svoju izbu :-). Moc sa v tom routri nastavit ako som pozeral (pozeral som dobre? ) nastavit neda. Myslel som dat tam nejaky mikrotik, tam by som mozno nastavil na kazdy port iny rozsah, vo firewale obmedzil pristup medzi sietami, dali by sa tam nastavit 3 wifi siete . . . Ale asi bez NATu, aby to neprekladalo 2x, rozdaval by som nejake 10.x.x.x . . . nejaky napad, navrh, ktory by som rozviedol?

Předmět Autor Datum
Ako si napisal. MT a bud tri rozsahy upravene na fw, alebo rovno vlany. nový
fleg 07.04.2021 20:59
fleg
A NAT by som mal vypnut, aby sa to 2x neprekladalo? Alebo nechat zapnuty, pre istotu . . . nový
truhlik 07.04.2021 21:01
truhlik
Ak he nevypnes budes musiet do nadradeneho routra pridat routy z toho MT. nový
fleg 07.04.2021 21:03
fleg
Aha, akoze dostat sa donho dostanem, ale je to , aspon to co som videl v menu, taky domaci router, n… poslední
truhlik 07.04.2021 21:13
truhlik

Aha, akoze dostat sa donho dostanem, ale je to , aspon to co som videl v menu, taky domaci router, nieco asi ako zastrc a chod. Skusil by som tam dat 951G, alebo hapac2, pozeram ze cena je rovnaka :-)
Na tej wifi az tak moc nezalezi, na telefone nebudu stahovat dvdcka, to bude skorej ako taka nudzovka, mesenger, facebook, youtube . . . Hlavne ide o to, aby ti co budu pripojeny na ten router od tcomu, aby mali kazdy svoje. Mozno to skonci tak, ze na ten MKT napojim len dceru, ak by ostatni nesuhlasili . . . ma to 4 porty, robi to aj wifi, takze dcera by sla cez jeden port do mikrotiku a tam uz by som to nejako osetril.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru