Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Změní se stránka, když upravím zdrojový kód?

Když si otevřu v prohlížeči Opera nějakou internetovou stránku a otevřu si vývojářské nástroje (Vývojář > Vývojářské nástroje nebo ctrl + shift + I a tam si dám „Elements“ a pak na zdrojový kód kliknu pravým tlačítkem a pak dám „Edit as HTML“ a následně v tom zdrojovém kódu něco přepíšu, tak se mi ta otevřená stránka stejně nezmění, že ne? Respektive k čemu vlastně tato funkce editování HTML je?

Děkuji za vysvětlení.

Mám prohlížeč Opera, verzi 75.0.3969.149.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mně šlo o toto: Na Vimeo je u některých videí tlačítko „Download“, na které když kliknu, tak si mohu…
ředitel poradny 12.04.2021 23:41
ředitel poradny
Muzes to tam zmenit a nejspis se ti tlacitko objevi, ale kdyz ho odkliknes, tak server dostane pozad…
gilhad 13.04.2021 12:08
gilhad
Ako istým spôsobom súhlasím, ale: toto platí ak sa rozprávame o stiahnutie "videa" ako súboru zo se…
Ale 13.04.2021 12:43
Ale
Můžeš toto zkusit vysvětlit? Jak jako je možné naprogramovat vlastní server na stažení videa z cizíh…
ředitel poradny 13.04.2021 14:09
ředitel poradny
Úplne rovnako ako keď by si to robil lokálne, ten cudzí server sa voči originálnemu serveru bude tvá… poslední
Ale 13.04.2021 14:15
Ale

Mně šlo o toto: Na Vimeo je u některých videí tlačítko „Download“, na které když kliknu, tak si mohu video stáhnout, a u jiných videí není. Díval jsem se do zdrojového kódu a zjistil jsem, že videa, která se tímto způsobem stáhnout dají, mají ve zdrojovém kódu napsáno „,"download_config":[],“, kdežto videa, která to tlačítko nemají, mají ve zdrojovém kódu napsáno „,"download_config":null,“.

Existuje nějaká možnost, jak serveru říct, že chci, aby mi poslal verzi s tlačítkem pro stažení?

Muzes to tam zmenit a nejspis se ti tlacitko objevi, ale kdyz ho odkliknes, tak server dostane pozadavek na download zakazaneho videa a pokud si to sam testuje taky (a vetsinou to delaji, protoze uzivatel muze poslat cokoli, ale server se rozhodne podle svych pravidel, zda a jak odpovi), tak ti neposle bud nic, nebo nejakou chybovou stranku.

Ako istým spôsobom súhlasím, ale:

toto platí ak sa rozprávame o stiahnutie "videa" ako súboru zo serveru.
avšak keďže DOM je stav aktuálne vykreslenej stránky v nej je to video, to video je načítané vo forme blobov, tak môže urobiť to že injectne do stránky/DOMu script, ktorý zkonvertuje tieto bloby do video formát súboru a následne takto bude môcť ten súbor stiahnuť, všetko ale bude prebiehať len lokálne (teda jak konvertovanie tak sťahovanie výsledku), alebo môže tazateľ naprogramovať vlastný server ktorý to urobí niekde inde (na nejakom VPS, PaaS službe, IaaS službe, resp. hocikde v cloude)...

Úplne rovnako ako keď by si to robil lokálne, ten cudzí server sa voči originálnemu serveru bude tváriť ako klient a stiahne bloby ako keby chcel nejaký prehliadač načítať video, následne tieto bloby zkonvertuje do video súboru a poskytne tento súbor na stiahnutie používateľovi. Takto fungujú skoro všetky YT to mp3 online konvertory.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru