Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podrobnosti o šifrovaném telefonu BlackPhone

Děkuji. Ale teď tomu teda vůbec nerozumím. Přece musí být rozdíl, pokud máš Android, kde Google zaznamenává, uchovává a prodává absolutně všechno, co děláš na mobilu (včetně každého doteku klávesnice, kvůli údajnému ,,zlepšování"služeb, takže hesla úplně ke všemu včetně banky apod.) a pokud máš šifrovaný telefon?

Google samozrejme neuchovava a nezaznamenava vsetko a uz vobec nie dotyky klavesnice. Google napriklad zaznamenava tvoju polohu ak to povolis a vyuzivas jeho sluzby (Google acc) a tvoje udaje napriklad pouziva pri Google mapach, co je napriklad super, pretoze ma jedny z najlepsich navigacii na svete, co sa tyka napriklad trafficu. Je to logicke, kedze Android pouziva drviva vacsina populacie, takze ma najpresnejsie udaje.
Sifrovanie ako si spravne poznamenal je ptp (point-to-point), takze ho musia podporovat obe zariadenia, cize musis volat niekomu s rovnakym mobilom.

Volání a videohovory bez odposlechů, anonymní a šifrované mobilní připojení, obrana proti stopování na webu, plná kontrola nad aplikacemi, bezpečné sdílení souborů či ochrana před zloději

Plati to, co som pisal predtym...videoovor cez Viber je rovnako bezpecny na obycajnom Androide ako na speci telefone. Stopovanie na webe je zalezitost prehliadaca, nie OS. Bezpecne zdielanie suborov je zase nejaka cloud sluzba na nete a nesuvisi s mobilom a ochrana pred zlodejmi? Uz som pisal toto ma aj obycajny Android, od uzamknutia simiek, telefonov az po ochranu pred resetom do defaultu. Toto maju aj Iphony uz roky rokuce, nic co by tu nebolo uz davno to nie je.
Sifrovane hovory medzi sebou zdarma neexistuju. SU to normalne hovory, ktore si platis u svojho operatora a su zasifrovane nejakou nadstavbou, cize protistrana musi mat rovnaky telefon/program.
Pekne...ale to iste sa deje, ked si volas s niekym cez Whatsapp, ci Viber...hovory/prenosy su sifrovane priamo aplikaciou.

Z mojho pohladu tieto telefony maju vyznam pre skupinu ludi, ktora nechce bezny OS a chcu komunikovat medzi sebou hlavne a chcu dosiahnut co najvyssiu moznost sukromia. Urcite to nie je vhodne na bezne pouzivanie, pre bezneho paranoika, ktory len vyhodi peniaze a nic mu to neprinesie.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny