Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook se nezapne

Dobrý den,

mám problém s notebookem Toshiba Satellite C55-A-1-TF.
Začalo to tím, že mi při zapnutí pár vteřin nabíhal (nikdy ne ale tak dlouho, aby se něco objevilo na obrazovce), vždy jen pár vteřin (3-4 sekundy), poté se sám vypnul a hned opět nastartoval, zase jen ty 3-4 sekundy a opět vypnul a tak pořád dokola. Ze začátku jen třeba 5x, později i 30x, ale až se zapnul úplně, běžel normálně. Ovšem druhý den po zapnutí se vše opakovalo. Trvalo to asi dva měsíce.
Provedla jsem už dříve naplánované čistění notebooku od prachu v domnění, že mu to třeba také pomůže, že je zanesený třeba nějaký větráček pořádně prachem nebo tak. Přece jen, jsem to x let nečistila.

Pro jistotu jsem ještě shlédla video, kde rozebírali totožný noťas a jen jsem sundala kryt, klávesnice nešla, tak jsem tonehrotila na sílu a nechala ji tam a jen jsem vyfoukala stlačeným vzduchem viditelné chuchvalce prachu. Pak jsem kryt zase nandala zpět a po nějaké době ho zkusila zapnout.
Bohužel, nejsem si vědoma, čím bych to mohla způsobit, je teď situace o poznání horší. Notebook opět zavrčí jako, že se spouští, ale tentokrát na pouhé asi 2 sekundy a poté už nic. Nerozběhne se. Znovu jsem ho rozebrala a zkontrolovala dotažené šroubky. Zkoušela jsem i na nějakou dobu vyndat CMOS baterii, ale to bylo také k ničemu.
Svítí na boku noťasu kontrolka nabíjení, kontrolka power i spouštěcí tlačítko je podsvícené, ale jinak se nic neděje.

Notebook toto dělá jak s baterkou, tak bez baterky jen ze sítě. Tak zdrojem to snad nebude, ale bojím se, že je to základní deska a že jsem tomu ještě napomohla.
Jasně, v týdnu to zanesu do servisu. Mně by teď jen zajímaly nějaké tipy, s čím mám tak asi počítat.
Jo a odpovědi typu "nemělas do toho vrtat, když tomu nerozumíš", si, prosím, odpusťte. To vím teď taky. :-) Ale už se stalo.
Díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pocitej tak 500-800kc za diagnostiku. Vysledek diagnostiky bude na 85% ze je vadna zakladni deska. T…
TakUrcite 25.04.2021 10:48
TakUrcite
Děkuji za odpověď. S cenou za diagnostiku jsem tak nějak počítala. Ale ta základní deska mě teď troc…
Toshiba 25.04.2021 14:27
Toshiba
Kdyby to mělo aspoň ty jednoduché sedmičky, tak by ten tvůj pravěpodobně neuspěsný risk aspoň trochu… poslední
Sempron 25.04.2021 15:09
Sempron

Pocitej tak 500-800kc za diagnostiku.
Vysledek diagnostiky bude na 85% ze je vadna zakladni deska.
Ta by mohla stat tak 3000-9000kc.
PS nezapomen si dat do oblibenych polozek tuto tvoji otazku a za 14dni dej sem prosim odpoved, kolik to doopravdy stalo

Děkuji za odpověď. S cenou za diagnostiku jsem tak nějak počítala. Ale ta základní deska mě teď trochu vyděsila. :-) Přemýšlím, že si přidám a radši koupím nový. Ale byla jsem s ním doteď moc spokojená, takže ještě nejsem rozhodnutá, možná ten servis zkusím, aspoň teda tu diagnostiku. Pokud to do servisu dám, určitě sem pak dám info o ceně.

Kdyby to mělo aspoň ty jednoduché sedmičky, tak by ten tvůj pravěpodobně neuspěsný risk aspoň trochu dával smysl, ale už to je polomrtvý (nemrtvý) použitý starý krám, v dnešní době s výkonem těžce pod průměrem, jehož oprava s diagnostikou tě bude stát skoro polovinu nového. Radši prodej disk a šetři na nový :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru