Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Domácí kino, LCD televizor, stará VHSka a digitální vysílání - jak to rozchodit resp. co koupit?

Možností zapojení je vždy více, ale budu-li vycházet z toho, že tak, jak to máte nyní, vám to vyhovuje, tak se ničeho nebojte, pouze vyměníte TV kus za kus a je to. LCD televize mají i novější typy konektorů, ale ty u vás zatím pravděpodobně zůstanou nevyužity. No a scarty má (téměř) každá, takže žádné obavy. Co se týče antény, dost možná (v závislosti na tom, odkud berete signál nyní) nebudete muset nic měnit ani na té. Prostě zkuste zapojit stávající anténu, prosmyčkovanou přes video, do nové TV a uvidíte. Na digitální vysílání žádná speciální anténa není třeba. Nicméně instalované kanálové zádrže/propusti, zesilovače a nasměrování antény mohou příjem negativně ovlivnit až znemožnit.

Chci jen upozornit na to, že výměna TV za TV s digitálním tunerem vám neřeší nahrávaní z digitálu! Leda byste přes SCART nahrával na VCR to, co běží na TV. V opačném případě budete stejně potřebovat ještě set top box pro nezávislé nahrávání z digitálního vysílání. A nebo zatím vydržíte s analogem, i když možná chudší o ČT2, v závislosti na lokalitě. Případně zvažte, zda k LCD TV nepořídíte ještě něco takového: WISI OR 27.

Ještě prosím o vysvětlení vaší první věty. Pravděpodobně v tom máte trošku zmatek:

chystáme se koupit si LCD televizi kvůli digitálnímu tuneru a potom ještě satelit nebo anténu na digi vysílání
.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny