Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook Asus - internet

notebuk je loňský výprodej, obsahuje rádoby herní grafiku 1050, proto ten krám může víc topit a žrát baterku. na tepelnou pohodu wifikarty doufejme nemá vliv.
obsahuje novější wifikartu "ac" standard.

router je wifi 11n, teoretický režim 300mbit, reálně v místnosti při jediném připojeném wifikrámu bez rušení může dosahovat 70-100mbit. záleží i na kompatibilitě s přijímačem (notebukem s wifi ac)

takže podmínky aby to bez překážek jelo slušně tu jsou - i když by dost pomohlo fouknout screen z inssideru někam na imagehosting.
správně by ve stejné místnosti měl být signál v inssideru cca -30db, odstup od rušících sousedů dalších 20-30db. bohužel to musím takto popisovat, když obrázek chybí.

enkový router zyxel vysílá na 2.4ghz. na notebuku se teoreticky může ve vlastnostech wifi ac síťovky pásmo 5ghz vypnout. (ale v jiné wifi síti s novějším routerem se může trochu hodit)
kanál 13 bývá volnější a využít se dá. ovšem pozor, výrobci některých mobilů používají jen 11 kanálů podle americké normy, takže všechna wifi zařízení nemusí síť na kanálu 13 vidět.

stálo by za zvážení normalizovat wifi v routeru, ať se s ním kdejaký mobil nehandrkuje o jiném nastavení:
wireless bandwidth bych dal 20mhz (i kvůli mobilům)
wireless security napevno na šifrování wpa2+aes

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny