Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem tlac na nalepovacie etikety

Ahojte,

Prosim, ako co najjednoduchsie tlacit na predrezane nalepovacie etikety formatu A4 ? Ak vytvorim tabulku v exceli alebo vo worde, vkuse mi to porozhadzuje riadky, stlpce a hlavne okraje. Neviem sa trafit do jednotlivych predrezanych policok na etikete.
Mate nejaky typ, ako to co najjednoduchsie spravit ?

Dakujem,

Mato

Předmět Autor Datum
Tabulku ne. Word má šablony na mnoho druhů etiket. Funguje to dobře.
Kyncl 07.05.2021 13:11
Kyncl
Ja mam tieto: https://www.xepap.sk/produkt/8893/Etikety-PRINT-samolepiace-25x10mm-100-list A na ne s…
Matfej 07.05.2021 13:14
Matfej
Co tohle? https://www.avery-zweckform.cz/sablona-l7871
host 07.05.2021 13:37
host
Dakujem, toto bude vyhovovat
Matfej 07.05.2021 14:04
Matfej
3074897-tisk-samolepicich-stitku-adresy
Cat 07.05.2021 20:12
Cat
Nezbývá než změřit a pak udělat rozložení přesně podle těch naměřených hodnot. Za předpokladu, že ti… poslední
ml1 10.05.2021 12:39
ml1

Nezbývá než změřit a pak udělat rozložení přesně podle těch naměřených hodnot. Za předpokladu, že tiskárna dovede dodržet míry (to snad dnešní tiskárny dovedou).
Jak to potom udělat je otázkou volby, záleží na účelu a rozhodně neexistuje jen jeden správný způsob. Tabulka je dobré řešení, musí se nastavit rozměry napevno (nic nepřizpůsobovat, nelámat přes stránky atd.). Rovněž se dá použít textové pole, opět umístrěné na pevných místech (ukotvené ke stránce) a bez jakéhokoliv přizpůsobování (textové pole se třeba kopíruje líp, než obsah buňky). A určitě ještě tucet dalších možností.
Rozhodně před zkažením samolepky je dobré si to vyzkoušet na papír a na okně se podívat, jestli to sedí. (Je dobré si tam i vytisknout orientační značky, pokud je to tabulka tak ohraničení tabulky.)

Já třeba řešil podobnou věc s potiskem CD/DVD/BD, taky jsem musel zajistit, aby tisk byl v určité oblasti. Vznikly dvě šablony, jedna to má jako volný text, přičemž jsem hranice disku a kolečko vevnitř umístil jako obtékaný objekt, text je zarovnaný na střed a několik dalších drobností (tu mám na text). Druhá potom je složená z koleček a textových polí (to když chci umísťovat obrázky a sem tam nějaký ten text).

Poslední možností je podívat se, jestli výrobce samolepek neposkytuje šablonu pro word a další aplikace, bývá to běžně inzerované u těchto výrobků (já teda radši kupuju A4 vcelku s tím, že si ji nastříhám (takže se nemusím do ničeho trefovat), ale to je pro moje kusové využití, tím bych rozhodně nedělal víc jak desítky štítků).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru