Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno 3D grafik bez školy

Dobrý den,
předpokládám, že sem chodí i lidé kteří mají blízko k programování a další počítačové tvorbě.
Rok zpátky jsem si pořídil 3D tiskárnu a začal si v Blenderu dělat svoje modely. Po čase jsem zjistil, že mě 3D tvorba neskutečně baví, ale už jsem otec od rodiny ( je mi 29let) takže mi bohužel ujel vlak co se školy atd týče.

Zajímá mě zda to někam může vést, pokud budu svůj volný čas věnovat 3D grafice s motivací, že si za 2-3 roky najdu i práci ať bude platově jakákoliv.
Slyšel jsem, že s programováním to takhle může fungovat, člověk se naučí Python, C++ na volné noze a do pár let si může najít menší pozici jako Junior a vypracovat se.

Bohužel s 3D grafikou to údajně není takhle slavné, díval jsem se na pracovní pozice a kromě 3D grafiky musí splňovat člověk XX dalších znalostí, VŠ atd atd..
Navíc nevím jak vážně se dá brát Blender, když se vyžaduje znalost profesionalních programu jako je 3DS max apod. cenově okolo desítek tisíc korun.

Chtěl bych tedy spíše nasměrovat, zda jsou moje představy objektivní a má to nějakou budoucnost věnovat se X let 3D modelovaní v Blenderu s vidinou toho, že si najdu práci i bez VŠ a vystudovaného oboru. Popřípadě nasměrovat jak se to dá pojmout jinak, zda někdo z moji pozice má v tomhle šanci uspět. Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Děkuji všem za reakce, budu pokračovat tedy, kdyžtak se ozvu jak jsem uspěl. poslední
Father999 18.05.2021 18:48
Father999

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru