Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Arduino deska na 20 digitálních pinů

Jsou různé možnosti, modul s posuvným registrem se prodává hotový za pár kaček. Prodává se i hotový displej. Mě se do určité míry osvědčil tento https://www.gme.cz/led-displej-8x-7-segmentu existuje i ve čtyřmístné podobě (to je na minutku akorát), nechce se mi hledat, jestli je to tento https://www.gme.cz/hodinovy-led-displej nebo jiný (případně žádný) z těch 5 nabízených. Ovládá se třema vodiči. Jediný problém, který s ním mám je, že po nějaké době (řádu dní) přestane ukazovat, ale po resetu je to v pořádku. Tedy buď to bude chyba programu, který tam občas pošle něco blbě, nebo je to špatným kontaktem v kontaktním poli.
Je to lepší, než se patlat s multiplexem (ten, je pro lepší zobrazení nejlepší navěsit na přerušení od časovače, a to se v arduinu dělá trochu hůř).
Určitě se prodávají i hotové moduly s tlačítky a displejem a buzerem, ale i kdyby se k tomuto měly navěsit tlačítka a buzzer, pořád to je dost jednoduché a spotřeba pinů a snad kromě řady tiny (např. https://www.gme.cz/digispark-attiny85-usb má jen 5 I/O) by to mělo zvládnout libovolné arduino.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny