Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zálohování virtuálního serveru - hyper-v

Ahoj,

ve firmě nám na jednom serveru běží v Hyper-v virtuální server (hostitel i virtual je win server 2012 r2). No a včera se nám podařilo zmrtvit virtuál že nešel nahodit. Nakonec se to povedlo ale uvědomili jsme si že by to chtělo nějakou zálohu (já vím - to už jsme měli mít dávno).

No a teď řeším jak to udělat. Na hostitelském serveru je disk D velký 1.63TB (32GB free) a na něm jsou složky:

- VirtualMachines (konfigurace)
- VirtualHDD (disky virtuálního stroje) - a zde jsou 3 soubory (disky) - systém (cca 210GB), data1 (cca 700GB) a data2 (cca 700GB) - vše typ souboru vhdx

Chtěl bych to zálohovat na jiný stroj (nas server), ale nevím jak - nejednoduší by bylo vypnout virtuál a zkopírovat složky VirtualMachines a VirtualHDD, jenže to asi bude trvat dlouho a virtuál je dost využívaný, resp se hledá blbě okno kdy by mohl být vypnutý (běží na něm sql server a připojují se jiné stroje k němu).

Máte nějaký tip/zkušenosti, jak to bezpečně zálohovat a nezmrvit při tom ten virtuál? Co jsem zatím našel, tak že se dá udělat stínová kopie toho disku D na hostiteli, ale nevím, zda je to nejlepší a spolehlivé řešení

Díky moc za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zálohovať ho môžeš ako ktorýkoľvek iný server, toho hosta zalohuješ ako? Ak nemáš žiaden zálohovací…
pozorovateľ 24.05.2021 15:51
pozorovateľ
Mam 1.6TB VM u zakaznika a obnova trva cez 3h zo zalohy...ale je pravda, ze masina ma v sebe asi 1.4…
fleg 24.05.2021 15:55
fleg
Ja keď som naposledy čosi robil cez WSB, tak to šlo ako slimák, a neviem v čom bol problém, ale hw p…
pozorovateľ 24.05.2021 16:04
pozorovateľ
Ja nepouzivam hyper-V. poslední
fleg 24.05.2021 16:26
fleg

Zálohovať ho môžeš ako ktorýkoľvek iný server, toho hosta zalohuješ ako?

Ak nemáš žiaden zálohovací sw, tak môžeš použiť aj klasický windows server backup. Zálohuješ celú VM za behu, to nie je problém. Problém (časový) bude až obnova 1,6 TB. :) A ďalší problém je možno ten plný disk. To je plné na 98%?

Ja keď som naposledy čosi robil cez WSB, tak to šlo ako slimák, a neviem v čom bol problém, ale hw problém nebol. Sieťovka bola vyťažená iba v takých impluzoch, a veľkými pauzami.

Najskôr mu chýbala nejaká licencia, pretože cez DPM to chodilo normálne, a využíva to ten istý princíp volume shadow copy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru