Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Instalace software - pro jednoho nebo všechny uživatele

Ahojte,
není mi úplně jasný způsob, jakým se instalují programy na PC (Win 10), kde je více uživatelských účtů. Mohou nastat tři případy:

1) program se na nic neptá a nainstaluje se pouze v aktivním profilu
2) program se na nic neptá a nainstaluje se pro všechny uživatele PC (All users)
3) program se slušně zeptá, jestli se má nainstalovat jen pro aktivního uživatele nebo pro všechny

Dá se to nějak ovlivnit? Ručně přetáhnout zástupce programu na společnou plochu? To by asi nemuselo vždy fungovat (přístupová práva, zápisy do registrů). Nebo naopak, když není žádoucí, aby se program nainstaloval všem, lze to?

Díky za názor.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je to záležitosť toho,kto vytvára inštalačný balík,v installshield/wise installer sa dá určiť ako sa… poslední
audax mobile 03.06.2021 09:39
audax mobile

Je to záležitosť toho,kto vytvára inštalačný balík,v installshield/wise installer sa dá určiť ako sa v default režime bude správať inštalátor v systeme,používateľ toto chovanie neovplyvni dodatočne,dodatočne sa to dá jedine u msi installeru cez msi sdk,kde sa dá celý msi balíček prebaliť do nového msi súboru a zadať nové možnosti resp.permissions inštalácie -aktivovať možnosti buď admins ,autentificated user alebo everyone a podľa toho sa inštalátor aj správa, inštaluje bez obmedzení alebo sa opýta na možnosti inštalovať pre práve prihláseného užívateľa alebo odoprie prácu s tým,že bežný užívateľ nemá dostatočne práva a inštalácia prebehne len s admin právami…

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru