Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vypnutí po přihlášení

Zdar,

přemýšlím o takové věci:

Do počítače má díky doméně přístup kde kdo. Navíc se tam dá přistupovat přes vzdálenou plochu. Dostal jsem takový nápad, že kdyby se tam přihlásil někdo, kdo nemá, tak by se počítač vypnul. Mohl by teda udělat i nějaký log o tom, jaký uživatel se tam pokusil přihlásit, ale to už je detail. Jde to udělat nebo existuje třeba už hotová aplikace, která by něco takového uměla?

Předpokládám, že by to nemuselo být složité si to i naprogramovat, ikdyž je to otázka. Program by se umístil do plánovače úloh a vykonal hned po přihlášení. Asi existuje nějaká funkce Windows, která by vypsala jméno uživatele, který se chce přihlásit. Následně by se to jméno zkontrolovalo proti nějakému seznamu povolených uživatelů, do logu by se hodilo jméno uživatele, který se tam hlásí neoprávněně a následně by se spustila funkce pro vypnutí počítače. Tam by asi byla otázka, jestli se taková funkce dá vykonat s jakýmikoli právy, třeba i obyčejného Usera.

Jako nemá tady smysl řešit, že se to má řešit na doméně a různé třeba dobře mířené rady, protože ty nepotřebuju. Mně prostě jde o to, že máme MUSÍME mít trvale puštěné počítače a kromě oprávněných uživatelů oddělení tam mají vzdálený přístup i různí jiní lidé (podpora atp.), kteří by ale měli vždy dát dopředu vědět, že tam polezou. Prostě mám představu, že bych to prostě všem, kteří dopředu nedají vědět a lezou tam i třeba oprávněně natož neoprávněně to pod rukama vypnul, ono by to každého naučilo. :-)

Nějaké rady, jak to řešit?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny