Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Win Profesionál

Přeji dobrý den
Hodlám sestavit kamarádce počítač ,její rodiče jsou socialně slabší a nemohou si dovolit dceři pc. Nějaké komponenty mi zbyli z předešlého pc ram ddr2 1gb,300w zdroj s bednou.Na různých stránkách hledám díly na komplet pc.Na aukru jsem objevil prodej HD 10gb s nainstalovaným XP Profesionál i se štítkem a uvádějí, že systém nebyl nikdy registrován.Myslíte ,že ho mohu použít nebo je to past.Chodím do školy tak si nemohu dovolit jen tak vyhodit 600 stovek které mám našetřeny a tak nepomoct kamošce.Ještě bych se chtěl přeptat,mám router pokud bych dokoupil ca 20m propojovacího kabelu aby dosáhl ke kamarádce která bydlí o dvě patra níže pojede jí normálně internet nebo závisí na délce kabelu.Moc děkuju za rady.
Přeji hezký zbytek dne.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
je to "past" - tomu nikdy nevěř, že "nebyl aktivován", protože některá čísla ani nikdy aktivovat nej…
touchwood 29.09.2008 13:30
touchwood
Tak budu muset pořídit nový windík?Doma mi zbyl jeden který byl několikrát nainstalovaný, myslím tím…
savoj 29.09.2008 13:43
savoj
no, pokud ty tvoje windows nikdo jiný nevyužívá a jen doma leží, dá se zkusit telefonická aktivace v… poslední
lední brtník 29.09.2008 19:20
lední brtník

je to "past" - tomu nikdy nevěř, že "nebyl aktivován", protože některá čísla ani nikdy aktivovat nejdou, protože jsou předaktivována pro jistého výrobce, který má speciální předaktivovaná instalační média (např. dell, IBM), nebo image disků (Acer), nebo používá kontrolu na svůj BIOS (Dell, IBM).

20m ethernet kabelu pojede (pokud to je ethernet :-) - což by měl být, pokud je to router), limit dle normy je 100 metrů.

Tak budu muset pořídit nový windík?Doma mi zbyl jeden který byl několikrát nainstalovaný, myslím tím na stálém jednom pc.Při výměně desky, grafiky,procesoru atd,byl několikrát instalován a bez problémů vždy prošel i při výměně hardwere.Teď otec koupil Vistu tak bych jí sowtík nainstaloval do složeného pc.Myslíte ,že mohu?
Moc děkuji za radu ohledně propojení a svištím koupit kabel.

no, pokud ty tvoje windows nikdo jiný nevyužívá a jen doma leží, dá se zkusit telefonická aktivace ve večernějších hodinách, kdy zaměstnanci ms vypadnou domů a na obsluhu zůstane jen automat.
nevyužitým product key z aukra nevěř.
disk 10gb není na xp nic moc (ať nemusí dokupovat 16gb flashky); poptej se známých jestli jim nezbyla spíš nějaká 20- nebo 40-ka.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru