Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co znamená Runtime Legacy PSB?

Dobrý den.
Jsem ukrutně zvědav, a protože nikde na netu jsem se s uspokojivým vysvětlením nesetkal, obracím se na vás, kteří snad víte, a nebojíte se o vědomosti rozdělit.
Trochu si hraju s BIOSem. U většiny věcí vím, co znamenají, ale položka Rutinme Legacy PSB mi nic neříká. Dle návodu v desce, který mám, to má cosi společného s funkcí PowerNow!, o které asi vím, co znamená. Tedy, pochopil-li jsem správně tu proradnou technickou amerikánštinu v návodu, Runtime Legacy PSB (performance state blocks)musí být aktivováno (enabled), aby byla funkce PowerNow! aktivní. PowerNow! je asi funkce, která umožňuje plynulou regulaci frekvence procesoru, která je vhodná například u notebooků a šetřivých spoluobčanů, protože tím, že briskně a plynule v období nicnedělání snižuje frekvenci CPU, šetří energii. Až potud jsem skoro doma. A nyní. Co mají společného PowerNow! a Cool & Quiet (snad jsem to napsal správně). Je snad funkce CaQ přímo závislá na funkci PwNw!? Anebo jde o dubl funkci? A co přesně znamená (tedy co dělá v PC) Runtime Legacy PSB a jakouže tedy má vztažnost k PwNw! a CaQ?
Jejda, moc otázek? Prosím o podání vysvětlení a tímto moc děkuji ochotnému zasvětiteli.

Předmět Autor Datum
PowerNow! je na notebookoch, Coll'n'Quiet na desktopoch. Cool%27n%27Quiet Legacy PSB bude asi potre…
MM.. 29.09.2008 18:18
MM..
Hmm, Tak CaQ mi tedy vůbec nefunguje. Ale je fakt, že kdysi to šlo. Ještě před výměnou CPU. Taky jse…
Jeníček 29.09.2008 19:23
Jeníček
Už nemusíte odpovídat, už jsem na to přišel ;-) Já tu blbost CaQ a Runtime Legacy PSB prostě vypnu…
Jeníček 29.09.2008 19:52
Jeníček
Tak je to správné. Proč by se měl procesor flákat, když nic nedělá?
karel 29.09.2008 19:54
karel
Tak ano. Ale on vlastně pořád něco dělá. Maká pro SETI a podobné obrýlence. Takže jeho dřina nebude… poslední
Jeníček 29.09.2008 20:02
Jeníček

PowerNow! je na notebookoch, Coll'n'Quiet na desktopoch.
Cool%27n%27Quiet

Legacy PSB bude asi potrebne len u starsich OS, ale zhlavy neviem, ak ti Cool'n'quiet nefunguje v tvojom OS ked to je disabled, tak to mozes skusit dat na enabled, resp. najprv nechaj BIOS na defaultoch, BIOS nie je na hranie.
Na Cool'n'quiet treba tusim do Win nejaky ovladac, pozri si stranky vyrobcu tvojej zakl.dosky alebo www.amd.com
Overit si ze to znizuje freq ked nic nerobis by sa malo dat napr. programom CPU-Z, sleduj nasobic ked nic nerobis a ked CPU zatazis.

Hmm, Tak CaQ mi tedy vůbec nefunguje. Ale je fakt, že kdysi to šlo. Ještě před výměnou CPU. Taky jsem měl trochu trable s novou verzí Dual Core Optimizeru (tuším 1.1.4 - shazoval mi PC), tak jsem ho vyhodil. tedy DCO, nikoliv PC. Tak a co teď?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru