Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno MS Access - lze vytvořit podformulář podformuláře bez použití VBA ?

Dobrý den,
je klasický formulář a k němu vytvořený podformulář. Až potud není problém a je i dost existujících informací na internetu).
Lze však vytvořit ještě podformulář podformuláře (tj. šlo by vůči hlavnímu formuláři o pod-pod-formulář) , aniž by bylo nutno použít jakékoliv programování (tedy ani ve Visual Basicu) ? Zde už se mně nepodařilo nikde na internetu najít ani zmínku.

Např.:
S různými zákazníky domlouvám jako dodavatel realizaci různých projektů. Každý jeden projekt je organizován ve formuláři
Formulář má např. tato pole: ID projektu, název zákazníka, země, ze které zákazník je, obecný předmět/název projektu, celkovou cenu projektu..., měna (např. CZK nebo EUR) v jaké bude fakturováno, kontaktní osoby atd.

Následně zákazník začně posílat jednotlivé dílčí objednávky vždy na určitou dohodnutou část výše uvedeného projektu a za předem dohodnutou příslušnou cenu této části projektu. Může přijít např. 10 objednávek organizovaných v podformuláři Každá z těchto 10 objednávek představuje jeden samostatný řádek datového listu podformuláře (jednotlivými poli jsou např. ID/číslo objednávky, datum objednávky, věcné vymezení části projektu a prací, které mají být provedeny, cena objednávky, datum objednávky, termín předání prací...) .

Každá objednávka má své platební podmínky: např. 30% ceny objednávky po zahájení prací definovaných v objednávce, 50% ceny objednávky po dokončení prací, 20% ceny po přední písemných výstupů (protokolů)- A toto je podpodformulář, kdy každá dlíčí platební podmínka (zahrnující pole: ID platby, definice platební podmínky, a v jaké výši, datum platby..) představuje jeden samostatný řádek datového listu tohoto podpodformuláře.

Doplňující poznámka: Výchozí zobrazení: rozdělený formulář. Podformulář a podpodformulář ve formě datového listu.

Děkuji za odpověď, Váš názor na e-mail: hafanek.baskervilsky@seznam.cz

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru