Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Lajcký dotaz na znalce Javy a OpenJDK

Zdar,
chtěl bych se zeptat a zkusím nejprve nějak stručně vysvětlit situaci.

V práci používáme javovskou aplikaci pro Windows (napsaná je jako služba), která komunikuje se serverem a databází jiné nejavovské aplikace na serveru (zjišťuje v ní nějaké ID). Pomocí toho dokáže rozlišit nějaké soubory, zjistit z nich nějaká metadata a odesílat je na úložiště dat včetně těch metadat. Odesílání a synchronizaci těch dat zajišťuje přes rsync (cygwin). Na serveru je linux, ale klientské stanice jsou na Windows. Aplikaci nám vyvinula externí firma čistě pro naše pracoviště.

Máme s tím dva problémy:
1. Aplikace nám už úplně nevyhovuje a chtěli bychom tam nějaké změny na úrovni vstupu do aplikace, nějaké parametry navíc, které by aplikace na vstupu nabrala, nic dramatického.
2. Aplikace je napsaná v Java 6.

Java 6 není už dávno podporovaná a tak jsme si řekli, ze jestli do toho máme vrážet další peníze, ze si aplikaci necháme přepsat a zároveň si tam necháme udělat nějaké to drobné rozšíření funkčnosti. Firma řekla, ze to není problém, ze by to přepsali do něčeho moderního a úplně by opustili Javu. No, když nám dali nějaký cenový rozpis, kolik by to stálo, tak se nám protočili panenky, víme, že na to finance neseženeme.

Mě nejdřív napadlo, ze bych je požádal o nějaký cenový rozpis, kde by se drželi víc při zemi, jestli by nebylo levnější jen aplikaci povýšit a přepsat ty části, které jsou rozdílné mezi nepodporovanou Java 6 a podporovanou Java 8. Jenže Java 8 jsem zjistil, ze je placená a platí se za ni Oraclu nějaké pravidelné desátky, což teda nemůžeme.

Tak koukám na alternativy jako je AdoptOpenJDK 8, které má instalačky pro Windows i linux a protože tomu nerozumím, tak se vlastně chci zeptat, jak velká je ještě příbuznost mezi starou Java 6 a něčím jako je to AdoptOpenJDK 8? Abych nevypadal jako blbec a nevysmáli se mi, ze to bude stejně pracné jako to přepsat komplet.

Druha věc, jestli vůbec může komerční firma volně používat to AdoptOpenJDK?

A když už jsme u toho, narazil jsem při pokusu si to AdoptOpenJDK stáhnout do Windows na verze HotSpot a OpenJ9 VM, co z toho vlastně chtít?

Předem děkuji za rady.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny