Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem notebook do 13000 max. 15000,-

nástupce Lenovo už prý tak slavný ale není.

Pokud nebudu brát v potaz osobní sympatie k té či oné značce, tak dnešní Lenovo patří (zaměřením) v business kategorii k těm (nej-)lepším. IBM mu odprodalo celé své notebookové "know-how", proto mělo na co navázat/pokračovat/neznamenalo to výkyv kvality. Samozřejmě záleží na té či oné řadě, kde může vyjít lépe, jak v čem, konkrétní model v konkrétní ceně. Přesto.

Ono stačí pročíst i notebook fóra (notebookreview.com, notebook.cz atd.) a zjistíte z reakcí uživatelů, že i onen legendární výrobce Dell není bez chyb, dokonce bych řekl, že mi subjektivně vychází u nových, jinak velmi dobrých modelů (E6400/6500), daleko více problémů, než třeba u Lenova. Vzhledem k standardní NBD záruce u řady Latitude si ovšem nemusíte lámat hlavu s čekáním na servis (samo, jde tuto službu dokoupit i u jiných typů nebo výrobců), bo "do druhého pracovního dne" oprava na místě je velké plus.

Z osobních preferencí na notebook je pro mě tichý chod. Tady Lenovo jde všem takřka příkladem. Kvalitou zpracování a cenou, hlavně ve střední třídě (ThinkPad R), vychází velmi slušně, Dell tady cenou trochu ztrácí, ovšem na druhou stranu nabízí možnost vlastní konfigurace, což je u Lenova problém - viz katastrofální (ne)nabídka na českém trhu (např. ochuzený model R400 - zřejmě z důvodů, aby příliš nekonkuroval T400 atd...). Jinak Lenovu může, v cenovém rozsahu 20-30 000 Kč, konkurovat jen HP, ovšem ona mnou omílaná, minimálně zmíněná hlučnost, je tady bohužel o kousek vyšší.

Displaye jsou u notebooků kvalitou všeobecně nic moc. Výhoda LED je spíše/aspoň v lepším podsvícení (jasu) a nižším nároku na odběr energie. Obdoba vybočujícího nadprůměrného LCD panelu, naposled snad u ThinkPadu T60 (S-IPS), se v současnu, pokud vím a nepletu, nekoná. A navíc je drobet problém i v tom, že výrobce notebooků často používá dodávky panelů od různých výrobců, a tak se běžně stane, že u stejného typu notebooku můžou být jiné (i kvalitativně - podání barev, jas) LCD (např. LG-Philips, Samsung ad.).

Dlouhé téma...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny