Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zastavování PC /HDD LED svítí

Zdravím pěkně,

prosím, dříve jsem se setkal s potíží, kdy se mi při běžném provozu Google Chrome stávalo, že se mi na stavové liště ukázalo "čekání na mezipaměť" a vše se zastavil.
Šel pouze kurzor, při najetí na ikonu plochy se zvýraznila a šel např. přes CTRL+ALT+DEL správce úloh nebo ALT+TAB a šlo spínat mezi jednotlivými úlohami ale nic nešlo dále. Pří kliknutí třeba ikonu složky se neotevřela, kliknutí na nabídku start nic... během tohoto svítila LED práce s diskem na case PC.
Po asi 20-40s se vše rozeběhlo všechny "naklikané" úlohy se provedly naráz. Stávalo se několikrát denně leč neřešil jsem.
Zaráží mě a již mě obtěžuje však, že nyní po upgradu MB, RAM a CPU se tento problém po nějakém tom roce-dvou vrátil a děje se to ale při online hraní, což samozřejmě ústí v lagování všech členů online klání. Naprosto stejné projevy. Zkoušel jsem i hru dávat na různé fyzické disky i na SSD ale děje se stále, během hodinového klání 1-4x za hodinu což je alarmující. ScanDisk Windows nic nenašel, vše ostatní jde bez potíží a nikde jinde se neobjevuje tahle potíž.
Napadá vás něco prosím? Nesetkal se někdo s tímto?

Děkuji za reakce

Sestava sběžně
- Ryzen 5
- Nvidia 660gt
- RAM DDR4 3200
4 různé fyzické disky

Předmět Autor Datum
nečetl jsem ani písmeno o tom, že upgradu hw odpovídal nějaký update ovladačů. nejspíš se nekonal an…
lední brtník 09.07.2021 02:36
lední brtník
Ano, setkal. A může za to komponenta, kterou jste si předělal ze starého pc - jeden z disků odchází…
Flash_Gordon 09.07.2021 07:20
Flash_Gordon
U Chrome se mi delo to same, pristup k disku by jako zamrzl, myslim ze jsem rusil i indexovani, pris… poslední
HPET 09.07.2021 08:54
HPET

nečetl jsem ani písmeno o tom, že upgradu hw odpovídal nějaký update ovladačů. nejspíš se nekonal ani po první instalaci.
sestava "zběžně":
úplně najisto jsem čekal, že bude chybět ta nejdůležitější: základní deska. právě její základní ovladač domácí instalatéři s oblibou vynechávají.

jako bonus: odpojte šrot. hdd malých kapacit pod 500gb jsou k ničemu. disky které označí crystaldiskinfo jsou k ničemu.

U Chrome se mi delo to same, pristup k disku by jako zamrzl, myslim ze jsem rusil i indexovani, pristupova prava chrome k ulozisti,, ale ve finale jsem Chrome uplne vykopal a problem zmizel s nim. Ono celkove hodne lidem dela Chrome v PC ruznou radu problemu.
Kdyby to byl problem ti odchazel disk, ten by ti pravdepodne neodchazel 2 roky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru