Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejde nainstalovat Ubuntu Touch do PinePhone 64 přes ubports-installer

Koupil jsem úplně nový mobilní telefon PinePhone 64 s Majaro-ARM 64-bit Je zprovozněný a funkční. Viděl jsem několik videí, jak se instaluje z pc do mobilu Ubuntu Touch přes uborts-installer, neměl to být problém. Viděl jsem na videu, jak po vytažení mobilu z krabičky a zprovoznění ihned instaluje Ubuntu Touch do PinePhone. On to teda dělal z SD karty.

Mně to nějak nejde zatím.

V seznamu podporovaných zařízení PinePhone je https://devices.ubuntu-touch.io/device/pinephone

Ale když propojím notebook s mobilem, tak ten telefon UBports Instaler (0.8.8-beta) nenačte. Je pravda, že při ručním nastavení tam možnost PinePhone chybí.

Mám Linux Ubuntu 20.04.2 LTS, Na stránkách https://ubuntu-touch.io/get-ubuntu-touch je 6 programů ke stažení. Vybral jsem Download installer for Ubuntu (snap), kde jsem si pak přes 3 příkazy sudo ten installer nainstaloval https://snapcraft.io/install/ubports-installer/ubuntu.

V telefonu zatím nemám SD kartu ani SIM kartu, jel jsem pouze přes wifi. Nic jiného mě nenapadá. Jestli někdo umí poradit?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny