Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nelze aktivovat systém windows

Dobrý den,je mi jasné,že mi s největší pravděpodobností admini tuto otázku zamknou,ale zkusím to :D

Mám složený PC od známého a tudíž i nelegální windows 10 pro. Zničehonic klekla aktivace a v rohu obrazovky se mi zobrazil vodoznak ''aktivujte windows. Přejděte do nastavení a aktivujte systém windows''

Problém je,že windowsy nelze aktivovat. Když se pokusím windowsy aktivovat tak se mi zobrazí chybová hláška: ''Windows na tomto zařízení nemůžeme aktivovat,protože se nemůžeme připojit k aktivačnímu serveru vaší organizace. Ujistěte se,že jste připojení k síti vaší organizace,a zkuste to znovu. Pokud budete mít s aktivací dál problémy, kontaktujte pracovníka podpory pro vaší organizaci''.

Může mi prosím někdo poradit co s tím? Děkuji

PC sestava:
Windows 10 Pro
CPU: Intel(R) Core(TM) i5-2400 CPU 3.10 GHz
GPU: NVIDIA GeForce GT 730

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
...1... a na přání medvěda jdu onanovat. Dvakrát tu byl zmíněný "lokalni kms server". Aby to ty nech…
kacikac 22.07.2021 17:10
kacikac
a přece si zaonanoval, nedalo mu to. blbec, který v každém komentáři aspoň 3x slintá nad slovy lamič… nový
lední brtník 22.07.2021 18:26
lední brtník
Já slovo lamička používám, protože jsem líný. Neznalý uživatel má znaků víc, si chci ušetřit klikání… poslední
kacikac 22.07.2021 19:35
kacikac

...1... a na přání medvěda jdu onanovat.
Dvakrát tu byl zmíněný "lokalni kms server".
Aby to ty nechápavé lamičky, co to tu budou číst, špatně nepochopily...
Ve Windows 10 nejde k aktivaci použít lokální KMS server přímo spuštění na localhostu Windows 10, který chceme aktivovat. Je potřeba použít virtuální síťovku a na ni spustit KMS server. Jenže toto řešení je poněkud složitější - KMS server musí běžet neustále nebo je potřeba nějak pořešit automatické obnovování aktivace - pokud to člověk nechce řešit ručně. Co se týče KMS řešení lokálně, tak daleko vhodnější je neřešit to pomocí KMS serveru, ale přímo navěšením dll (používá se SppExtComObjHook.dll) na SppExtComObj.exe (je to exe ve Windows, který se stará o komunikaci s KMS serverem). Pak SppExtComObjHook.dll jen tak leží na disku, načítá se a generuje aktivační řetězec jen při vyvolaní aktivace samotným Windows nebo Office nebo jakýmkoliv produktem s VL. Tady ten způsob KMS aktivace je nejrozšířenější v rámci KMS aktivace a lokálním KMS serverem bych jej nenazval (minimálně v případě, když není jasné co tím člověk myslel a ani příjemce informace nebude tušit co tím člověk myslel).
Další věc je ta, že k aktivaci Windows 10 existuje daleko lepší a triviálnější způsob aktivace než KMS aktivace. A to vygenerování digitální licence. Nejdřív trocha teorie. Ta se generuje například při upgradu na vyšší souborový build. Ten proces je takový, že se spustí gatherosstate.exe, dotáže se systémové slc.dll jestli je systém aktivovaný a retail/oem, pokud ano tak vygeneruje GenuineTicket.xml, který se aplikuje, následně se vygeneruje na serveru MS digitální licence. Tento proces jde provést legálně i ve Windows 10 bez upgradu. Dokonce si člověk může vytvořit svou slc.dll:
https://krakatoa.www3.cz/aktivace.php
která bude gatherosstate.exe posílat vždy, že je Windows aktivovaný. Gatherosstate.exe použije tu přiloženou slc.dll, ne systémovou.
No, pokud je Windows aktivovaný a člověk použije tuto svou přiloženou, za mě je to OK.
Když ale Windows aktivovaný nebude, k vygenerování digitální licence ale i tak dojde, no v tom případě už takové použití by bylo nelegální... :-)
Mimochodem tento postup pomocí slc.dll používá i aktivátor co odkazuje Nuda, akorát ten je brutálně složitý zdrojovým kódem a je určený pro lamičky (klik, klik...). To mnou popsané je v krystalicky čisté jednoduché podobě, jako aby princip jak to funguje včetně zdrojového kódu pochopil každý, pokud to tedy není vyloženě blbec nebo lamička.

Já slovo lamička používám, protože jsem líný. Neznalý uživatel má znaků víc, si chci ušetřit klikání na klávesnici. Používal bych slovo lama, to má znaků ještě míň, ale to slovo zní jako hodně moc neznalý uživatel, lamička mi zní jako jen trošku neznalý uživatel.
Nenapsal bych příspěvek, stejně moc lidí ho číst nebude, natož chápat. Já ti chtěl udělat radost, abys mohl počítat slova lamička.
I já jsem lama a lamička, podle toho na co, třeba na C nebo C++ (v životě jsem v tom neprogramoval a ani nevím jak udělat Ahoj světe) nebo v čem je udělaný ten slc.dll... na nsane fóru nikdo nechtěl dát zdrojový kód na čistý slc.dll (který tam používali v aktivátorech)(a zdroják tam dali až později - navíc stejně není křišťálově čistý), tak jsem si jej ze slshim udělal sám, prostě jsem držel prst na klávese Delete dokud dll fungoval, docela sranda, no na mazání tam toho bylo dost, tak mě pak i bolel prst a klávesu Delete od té doby mám ošmatlanou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru